Nyheter

Amir Albazi vs Kai Kara-France flyttas - får ny status på junigalan

Publicerat 1 maj, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Förra veckan blev det klart att den svenske mellanviktaren Jack Hermansson tvingats dra sig ur den planerade huvudmatchen mot Brandan Allen på UFC Apex den tredje juni på grund av en skada. Nu har en svensk UFC-match ersatts av en annan då Bredängs Amir Albazi kommer möta nyzeeländaren Kai Kara-France i den nya huvudmatchen!

Matchen var redan planerad för galan men flyttas nu från en vanlig match på tre ronder till huvudmatch – vilket innebär fem ronder samt betydligt mer prestige för svensken. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Möter UFC-mästarens lagkamrat

Albazi bodde i Sverige när han var yngre och har tränat bland annat på Allstars. Efter flera imponerande segrar blev han besegrad för den första gången när han gick tre ronder med den UFC-fightern Jose Torres

”The Prince” avslutade sedan Ryan Curtis och fick ett UFC-kontrakt i samband med segern. Han besegrade Malcolm Gordon och därefter Zhalgas Zhumagulov för att säkra en stor match. Han mötte sedan Francisco Figureido; bror till UFC-mästaren Deiveson Figureido. Albazi vann via submission i den andra ronden.

Albazi besegrade brasilianske Alessandro Costa via knockout sist han var aktuell, i december förra året. 

Kara-France är vän och lagkamrat till UFC-mästaren Israel Adesanya, och har länge legat i toppen av flugviktsdivisionen. Han kommer senast från en TKO-förlust mot Brandon Moreno men hade tre raka segrar innan dess. 

Läs mer

Hur går det för Amir Albazi mot Kai Kara-France? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.