Nyheter

Chockbeskedet - Tobias Harila tvingas avstå Contender Series: "Fortsätter knocka folk"

Publicerat 29 maj, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Dessvärre kommer den svenske fjäderviktaren Tobias ”Bad Intention” Harila inte att tävla framför UFC-chefen i Dana White’s Contender Series som planerat. 

Harila var tänkt att möta peruanen Luis ”Corazon de Leon” Pajuelo den 22 augusti som planerat. Detta har Harilas team informerat Maximum Sports om. 

Precis som många fighters så hade Harila inte den allra lugnaste uppväxten och han är tidigare dömd för brott, men dömdes endast till böter, har avtjänat sitt straff och har inte varit något annat än en positiv förebild under de senaste åren.

Nu när Harila ansökt om visum till USA för att kunna gå match i Contender Series – men har blivit nekad på grund av att han har ett brottsregister. Problemet är att Harila dolde detta i samband med att han tävlade i IMMAF-världsmästerskapen i USA år 2016. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Återvänder till Cage Warriors 

Harilas coach Jörgen Hamberg berättar att de kommer att kontakta en advokat för att se över möjligheterna att överklaga beslutet, men att kunna tävla i Contender Series är i stort sett helt kört. 

– Ja det är väldigt surt men det är som det är, vi kör vidare och fortsätter han knocka folk så kommer han klättra, berättade Hamberg för Maximum Sports. Är det UFC eller annan organisation, det spelar ingen roll egentligen. Detta med USA och border controll är ett problem men funkar det inte får man slåss på andra ställen där man i sju år av drogfrihet och inga brott kan ses som en före detta.

Hamberg berättar dock att teamet tagit kontakt med Cage Warriors – där Harila gått sina senaste matcher – och att den explosive fjäderviktaren kommer att fortsätta tävla och skapa ett större namn för sig själv. 

– Tobias blev ledsen, låg såklart, men idag tänker vi att när en dörr stängs så öppnas alltid en annan.

Det är ännu inte klart när eller på vilken gala Harila återvänder, håll ögonen på Maximum Sports för uppdateringar kring det och all svensk kampsport. 

Läs mer

Tror du vi får se Tobias Harila i Contender Series framöver? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.