Nyheter

Dana White ger en uppdatering: då kan McGregor vs Chandler ske

Publicerat 22 maj, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Trots alla stormatcher som har annonserats, som nästan hela huvudkortet på UFC 291, så har årets största match ännu inte blivit officiell. Det är givetvis det efterlängtade mötet mellan Conor McGregor och Michael Chandler som åsyftas, en match som hittills blivit lovad men inte utannonserad.

Nu har UFC:s vd Dana White gett en uppdatering om McGregor vs Chandler. 

På presskonferensen efter UFC Vegas 73 i helgen berättade White att matchen ännu inte är spikad, men att UFC siktar på att det sker mot slutet av året. 

– Det är rätt. Vi har en fajt. Han [McGregor] måste komma in i USADA:s testpool först. Han fyller i pappersarbetet. Jag vet inte hur snart det blir eller vad som händer, men det är hans business och han hanterar det tillsammans med USADA. Men allt är i rörelse. 

När White blev tillfrågad om det sker i år så var han hoppfull om möjligheten. 

– Ja, det är vad vi siktar på. Förhoppningsvis så har vi en stor fajt på Madison Square Garden i november och sedan en stor match i December. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Lång period av inaktivitet 

McGregor har inte tävlat sedan sommaren 2021, då han bröt sitt ben i samband med ett tredje möte med Dustin Poirier.

Det var McGregors andra förlust mot Poirier under det året, innan dess så besegrade irländaren Donald ”Cowboy” Cerrone via knockout i den första ronden i januari 2020.

Chandler har skapat ett stort namn för sig själv i UFC, men har inte ett vinnande matchfacit i UFC. Hittills har han 2-3 i organisationen, men alla förluster har skett mot fighters som hållit i en UFC-titel vid något tillfälle; Charles Oliveira, Justin Gaethje och senast Poirier. 

Oavsett när det blir så är både McGregor och Chandler i behov av en vinst. 

Läs mer

Tror du Dana White har rätt – blir McGregor vs Chandler av på Madison Square Garden?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.