Nyheter

Forne UFC-mästaren Fabricio Werdum utmanar Francis Ngannou till match i PFL!

Publicerat 17 maj, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Det har knappt gått en dag sedan Francis Ngannou officiellt skrivit på för en ledande roll i PFL som både fighter och ambassadör – nu har den forne UFC-mästaren och nuvarande PFL-fightern Fabricio Werdum visat sitt intresse för en match. 

Werdum tog till sociala medier för att pika Ngannou. 

– Har du någonsin tävlat framför 60,000 personer i en fotbollsarena? Min utmaning är klar, skrev Werdum. Jag kan garantera publiken, kan du garantera fajten? [Francis Ngannou]

Det var andra gången som Werdum tydliggjorde sin önskan om att möta Ngannou i PFL. Tidigare i månaden utmanade Werdum Ngannou till en match och påpekade att han såg många hål i sin potentiella motståndares game. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

PFL-debuten slutade i kontrovers 

Werdum blev tungviktsmästare i UFC efter att ha avslutat Cain Velasquez via submission men förlorade titeln i sitt första försvar mot Stipe Miocic

Därefter höll Werdum generellt sett en hög nivå i UFC:s tungviktsdivision och lämnade UFC efter att ha besegrat svenske Alexander Gustafsson via submission. 

Werdum skrev sedan på för PFL och ställdes mot landsmannen Renan Fereira i sin första match i organisationen. Under matchens gång säkrade Werdum en submission som tvingade ett snabbt klapp ur Fereira. Domaren såg dock inte klappen och matchen fortsatte vilket ledde till att Fereira vann via TKO. 

Resultatet överklagades och matchen blev ogiltigförklarad. 

Läs mer

Vill du se Fabricio Werdum vs Francis Ngannou?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.