Nyheter

Franske dubbelmästaren Damien Lapilus får alla sina senaste vinster ändrade till förluster

Publicerat 23 maj, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Damien ”The Walking Dead” Lapilus är den högst rankade fjäderviktaren och lättviktaren i Frankrike enligt Tapology och är i skrivande stund den regerande lättviktsmästaren i franska Ares FC. 

Nu har alla hans senaste vinster ändrats till förluster. 

Under natten blev det klart att Lapilus testat positivt för doping. Det franska MMA-förbundet valde då att inte enbart ogiltigförklara hans senaste vinster, men de ändrade resultatet till förluster för Lapilus – även i de fallen där han avslutade sina motståndare. Detta enligt Tapologys Steven Kelliher

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Det är ännu inte klart vilken substans Lapilus testat positivt för, eller hur Ares kommer att göra med hans titel. Det är uppenbarligen något som det franska MMA-förbundet ser mycket allvarligt på med tanke på åtgärderna. 

Lapilus vann lättviktstiteln i Ares FC efter att ha besegrat den forne Bravemästaren Amin Ayoub via domslut. Han flyttade sedan ner till fjädervikt och besegrade Marco Beltran via TKO för att vinna fjäderviktstiteln och blev därmed dubbelmästare. 

Lapilus har numera inte enbart besudlat sin karriär men även Ares FC. 

Läs mer

Kan Damien Lapilus någonsin rentvätta sitt namn? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.