Nyheter

Zebaztian Kadestam krossar kroaten genom KO i rond två!

Publicerat 6 april, 2023

By Sofia Gembel

Zebaztian Kadestam vinner över den hypade MMA-stjärnan Roberto Soldic genom KO i andra ronden!

Första ronden var jämn, men snabbt in i rond två får Kadestam in en vass armbåge på Soldic som får kroaten att backa mot burens galler. Kadestam levererar flera hårda slag, och Soldic hamnar på mattan men ställer sig snabbt upp.
Den svenska fightern fortsätter att leverera hårda slag som gör att Soldic faller ihop på mattan återigen, men den här gången ställer han sig inte upp och Kadestam är nu segrare.

Kadestams motståndare har titulerats som en av de största MMA-stjärnorna i Europa i snart ett årtionde. Soldic har ett stabilt matchfacit där han nått 17 av 20 vinster via KO. Men den svenska publikfavoriten Kadestam har själv ett starkt matchfacit med många avslut genom KO, och detta visade han verkligen på nattens match.

Sålde allt han ägde och köpte en enkelbiljett till Thailand

Kadestam började sin kampsportsresa redan vid åtta års ålder. Han började först med judo, och vid tolv års ålder började han sedan med thaiboxning. 

Under Kadestams tonår bodde han till och från på ungdomshem, där en del av rehabiliteringen var träning. Ungdomshemmet hade valmöjligheten att välja bjj som träningsform, som kändes som ett självklart val för Kadestam.
Han kände att han hade tidigare kunskaper inom stående fighting och genom att börja med bjj skulle han även få kunskaper inom fighting på marken. I och med att han bodde på ungdomshem fanns det inte så mycket att göra och han hade heller ingen direkt frihet till att göra saker utanför ungdomshemmet. Så Kadestam bestämde sig då för att fokusera på träningen och var målmedveten om att nå framgång inom fighting.  

När han skrevs ut från ungdomshemmet började han träna på Pancrase Gym i Stockholm. Men det dröjde inte särskilt lång tid innan han sålde allt han ägde och köpte en enkelbiljett till Thailand.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Vann sin debutmatch via KO på 14 sekunder!

Den svenska fightern gjorde sin debutmatch vid tjugoett års ålder på Pacific Rom Organized Fighting 5 i Taiwan där han vann vid KO på endast 14 sekunder.
Inte långt därefter gick han sin nästa match hos Dare Fight Sports där han vann i tredje ronden via TKO. Pacific Xtreme Combat fick upp ögonen för Kadestam som resulterade i att de skrev kontrakt. Han har gått sex matcher på PXC och 2015 gick han match mot
Han Seul Kim där Kadestam vann via TKO och detta innebar även att han var den nya welterviktsmästaren. 

Två år senare gör “The Bandit” sin debut på ONE Championship där han vinner via KO mot Luis Santos. Kadestams nästa match var hans debut i mellanvikt där han vann mot Agilan Thani. Bara några få månader senare möter han den då obesegrade Tyler McGuire, där Kadestam vinner mot McGuire och även tar mellanviktstiteln genom KO.
Han gör ett titelförsvar året därpå där han vinner via TKO. Vid nästa titelförsvar förlorar han tyvärr mot
Kiamrian Abbasov.

Och ikväll fick vi se knockoutmästaren gå ännu en match på ONE Championship där han levererade en stark insats och gjorde ännu ett avslut via KO. 

Läs mer

Vem vill du se ”The Bandit” möta i sin nästa match?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.