Nyheter

Khamzat Chimaev vs Kamaru Usman klar? Forne mästaren hintar på match!

Publicerat 15 maj, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Kamaru Usman

Fansen längtar efter att få se succésvensken Khamzat Chimaev och i kontrast till vad som tidigare annonserats kan hans nästa motståndare bli den forne welterviktsmästaren i UFC: Kamaru Usman

Khamzat och Usman har har hållit igång ett slags respektfullt jidder under en längre tid och de har öppet skrivit till och om varandra på sociala medier ett flertal gånger. 

Nyligen valde Khamzat att tagga Usman i ett inlägg som syftar på pengar, varpå den forne mästaren svarade ”LFG”, en förkortning på ”Let’s Fucking Go”, vilket kan vara ett sätt att inofficiellt annonsera matchen! 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Öppen för match i Sverige

Usman har nu förlorat två raka matcher mot den nuvarande welterviktsmästaren; Leon Edwards. Innan dess styrde Usman över welterviktsdivisionen med ren dominans och han ansågs av många som en av de bästa fighters i världen oberoende av viktklass.

Medan Usman fortfarande utan tvekan håller en väldigt hög nivå så är hans chanser att få en till titelchans minimala i dagsläget. Usman har dock öppnat för att möta Khamzat och är till och med villig att göra det i Sverige!

Khamzat är glödhet men har frågetecken kring sig. Sist han skulle ha klarat welterviktsklassen missade han med katastrofala fyra kilo och han har inte tävlat sedan september förra året. 

På sistone har Khamzat länkats till en match i mellanvikt mot den forne titelutmanaren Paulo Costa, men nyheter om den potentiella matchningen har kallnat. 

Nu kan vara rätt tillfälle att boka Khamzat mot Usman. 

Läs mer

Vill du se Khamzat Chimaev vs Kamaru Usman?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.