Nyheter

Sahil Siraj; Knockoutmaskinen från Göteborg, ställs mot finske "svenskdödaren" Patrik Pietilä!

Publicerat 14 maj, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: FCR MMA / Daniel Schälander, Stev Bonhage

Det är inte långt kvar inför Fight Club Rush (FCR) 16, som går av stapeln den tredje juni på Västerås Arena. Nu har ännu en spännande match släppts: Sahil ”The Prince” Siraj (7-2) mot Patrik Pietilä (12-11)!

Siraj har afghanskt ursprung och flera imponerande prestationer inom striking i sitt hemland innan han kom till Göteborg och anslöt sig till Fighter Centre. Han levererade en strålande knockout endast 20 sekunder in i sin proffsdebut år 2015 och fortsatte rada upp avslut – inklusive en submission på heel hook!

Med ett matchfacit på 5-0 fick Siraj en match i Brave CF mot italienaren Gregorio Davide La Torre i sommaren 2020. Siraj briljerade på fötterna och kammade hem ett bekvämt enhälligt domslut.

Därefter gick han huvudmatchen på FCR 9 mot den mycket erfarne och meriterade Arbi Mezhidov. Det blev en jämn tillställning som gick tiden ut och där bägge fighters hade sina stunder men Siraj var utan tvekan den som orsakade mer skada. Trots det segrade Mezhidov via delat domslut – något Sirajs team överklagade, dock utan ändrat resultat. 

Därefter radade Siraj upp två raka knockoutsegrar och säkrade en match mot Lukasz Rajewski i stororgansiationen KSW. Dessvärre fick göteborgaren se sig besegrad via knockout i den första ronden. 

Pietilä har ryktet som ”svenskdödaren” då han har ett matchfacit på 4-0 mot fighters från eller baserade i Sverige. Finnen är dessutom en härdad veteran som har mött många av de bästa i Europa, som Ryan Roddy och även Usman Nurmagomedov

Pietilä besegrade Stockholmaren Arman Popal via domslut i början av 2015 och kunde även besegra den svenskbaserade iraniern Saeed Ganji via submsision i den första ronden på Superior Challenge 14 i oktober 2016. 

Det var dock i maj 2019 som Pietilä säkrade sin kanske mest imponerande seger. Han ställdes mot UFC-mästaren och Superior Challengemästaren David Bielkheden i en match som inte gällde titeln. Pietilä levererade en stor skräll genom att besegra Bielkheden via domslut efter full tid. Pietilä kommer nu senast från en TKO-vinst över svenske Moe Ahmadi på FCR 15. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Fight Club Rush 16: Tillfälligt matchkort

Huvudkort

UFC Fight Pass

 • Titelmatch i flugvikt: 🇸🇪 Amir Malekpour vs Renato Vidovic 🇸🇪
 • Weltervikt: 🇸🇪 Andreas Gustafsson vs. Toni Lampinen 🇫🇮
 • Weltervikt: 🇸🇪 Nabbe Malki vs. Ebrima Faal 🇸🇪
 • Flugvikt: 🇸🇪 Zoran Milic vs. Rohulla Yousofi 🇸🇪
 • Lättvikt: 🇸🇪 Baysangur Makaev vs Theo Bashford 🇪🇸
 • Fjädervikt: 🇸🇪 Djaba Murtazaliev vs Waltteri Häkkinen 🇫🇮
 • Lättvikt:  🇸🇪 Sahil Siraj vs Patrik Pietilä 🇫🇮

Underkort

FCRMMA.COM

 • Lättvikt: 🇸🇪 Herolind Xhafolli vs Torpal Merjoev 🇳🇴
 • Lättvikt (A-klass): 🇸🇪Anton Hellström vs Viktor Mangs 🇸🇪
 • Bantamvikt (A-klass) 🇸🇪 Liam Pitts vs. Enes Ahmemulic 🇸🇪
 • Fjädervikt: 🇸🇪 Raymond Johansson vs. Dimitris Dimitriadis 🇸🇪

Läs mer


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.