Nyheter

Oliver Enkamp öppnar upp kluriga motståndaren i Bellator: "väldigt oortodox"

Publicerat 4 maj, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

På lördag återvänder den svenske Bellatorstjärnan Oliver ”The Future” Enkamp (11-3) på Bellator 296 i Frankrike för ett möte med den moldaviske talangen Luca Poclit (8-1) – som tränar på Conor McGregors gym SBG Ireland (galan kan ses på Pluto TV).

Sist Enkamp tävlade var i maj förra året där han besegrade amerikanen Mark Lemminger via en sällsynt buggy choke. Det var en väl behövd återkomst till vinstkolumnen efter att ha förlorat ett domslut mot Kyle Crutchmer

Trots en strålande prestation så fanns det ett stort, underliggande problem för Enkamp – viktnedgången. Svensken hade problem med att klara vikten vilket markant påverkade hans prestation. 

– De som följt mig och såg Vloggen från förra matchen vet att min viktnedgång var horribel vilket gjorde mig energilös redan första minuten in i fighten – vilket gör det svårt att göra en rättvis bedömning av min prestation att ta lärdomar ifrån den, berättar Enkamp för Maximum Sports. TROTS DET lyckades jag med en ”submission of the year” kandidat, vilket för mig var ett kvitto på en hög lägstanivå – och jag insåg vikten av repetitiv teknikträning för att automatisera rörelserna i kroppen, vilket jag givetvis fortsatt med!

Med ett matchfacit på 4-1 i Bellator börjar Enkamp onekligen hitta sin plats i organisationen och han siktar uppåt i rankingen. 

Hittills har han slagit, och avslutat, meriterade fighters som Walter Gahadza och Lewis Long. Det sägs att man lär sig mer från en förlust än från en vinst men Enkamp har lärt sig mycket av bägge utgångarna samt alla andra upplevelser. 

– Alla [matcher] har verkligen kommit med unika utmaningar och lärdomar. Jag har insett att man måste vara redo på att ALLT kan gå fel, matchordningen kan plötsligt ändras, bussar till arenan ställas in, ingångsmusiken är fel, läkartesterna behövs göras om, vågen är felkalibrerad, motståndaren är inte alls som du tänkt dig med mera. Och att kunna vara samlad nog att acceptera detta i stundens hetta är nog den viktigaste lärdomen. Vi kan inte fokusera på det som är utanför vår kontroll, så det är bara att släppa det och göra det bästa av situationen  

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Typiska SBG-stancen som vi såg Connor använda…”

Motståndaren Poclit äntrar matchen med hela åtta raka segrar då han inte har förlorat sedan sin proffsdebut. 

I sin Bellatordebut avslutade Poclit Dante Schiro via submission och skapade ett namn för sig själv i organisationen. 

Enkamp ser utmaningar, bekanta tekniker – samt även likheter med sin egna fightingstil. 

– Luca har den där typiska SBG-stancen som vi såg Conor [McGregor] använda i tidiga matcher, baktung och ”aggressiv kontring” genom press framåt som får dig att starta (och missa) för att han ska plocka dig på väg in., säger Oliver Enkamp om motståndaren i Bellator. När det kommer till marken så har han en väldigt oortodox grapplingstil- väldigt lik min faktiskt! Så det finns flera hot jag ska undvika, och jag kan därmed sätta upp en ganska tydlig gameplan.

Enkamp håller på att etablera sig som en äkta nordisk stjärna i Bellator. Tillsammans med bland andra svenske Karl Albrektsson och danske Sören Bak ger Enkamp Bellator anledning att besöka Sverige – något som har varit på ryktesväg under en längre period. 

”The Future” hoppas innerligen på att få tävla på hemmaplan inom en nära framtid. 

– Jag hörde på ryktesväg att dom planerna inte är aktuella för i år… men med lite mer marknadsföring här i Norden kanske vi kan hoppas på nästa år! 

Hittills har Enkamp enbart levererat avslut i sina segrar i Bellator och det är gott om spektakulära tekniker som har använts! Svensken har bland annat vunnit via Japanese necktie samt en spinning backfist-knockout. 

Enkamp har levererat spektakulär underhållning och utlovar ännu mer sådant mot Poclit! 

– Som vanligt; fansen kan förvänta sig en fartfylld match från start till slut!

Läs mer

Hur går det för Oliver Enkamp på Bellator 296?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.