Nyheter

Smilla Sundells tredje raka seger på ONE Championship!

Publicerat 26 maj, 2023

By Sofia Gembel

Den otroligt talangfulla svenska fightern Smilla ”The Hurricane” Sundell gick idag sin tredje match på ONE Championship i Bangkok, som blev hennes tredje raka seger!

Sundell ställdes mot den serbiska Milana Bjelogrlic i en kickboxningsmatch i catchvikt på 128 lbs (58 kg). 

Sundell tog kommandot tidigt och höll i taktpinnen nästan hela matchen. Svenskan pressade framåt och träffade med hårda slag, sparkar och knän. Sundell brutaliserade sin motståndares kropp och träffade med stenhårda knän och vänsterkrokar mot kroppen på serbiskan. 

Ett avslut hängde i luften men Bjelogrlic lyckades hålla sig kvar i matchen. Sundell fortsatte pressa framåt i tre ronder och kunde efter full tid kamma hem ett solklart enhälligt domslut. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Yngsta personen någonsin att vinna en världstitel i thaiboxning

”The Hurricane” skrev historia när hon som 17-åring vann mot Jackie Buntan i stråvikt och blev då den yngsta någonsin att vinna en världstitel i thaiboxning.

Idag var första matchen som Sundell gick sen hon vann världstiteln, och hon har berättat i en tidigare intervju med Maximum Sports att detta har berott delvis på grund av en skada men främst att ingen ställt upp som motståndare.

Bristen på matcher har fått Sundell att tänka i banorna att debutera i MMA där det finns fler motståndare i samma viktklass som henne. Med tanke på ”The Hurricane”s höga nivå i striking och allt hon har åstadkommit vid så ung ålder, lär hon ta sig ann grappling och MMA utan några konstigheter. 

Läs mer

Vem hoppas du blir Sundells nästa motståndare?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.