Nyheter

Udda grapplern Kron Gracie vill ändra MMA-reglerna - sågas av fansen: "Hade förstört MMA!"

Publicerat 4 maj, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Fjäderviktsgrapplern Kron Gracie är kanske mest känd för att vara sonen till BJJ-legendaren Rickson Gracie – men han är även känd för sina udda teorier.

Utöver en uttalad, utdaterad tro om att jorden är platt, han tror inte på sateliter, och när han pressats på sin tro om platt jord så ritade han en bild på ett öga, och menade att vi levde i den ”platta delen” av ögat. 

Nu, efter över tre års frånvaro, återvänder Gracie till UFC på lördag för att ta sig an kanadensaren Charles Jourdain på huvudkortet av UFC 288. 

Inför matchen talade han givetvis med media och berättade om sitt förbättringsförslag gällande MMA-regler. Grace anser nämligen att MMA inte borde ha ronder och att matcher borde vara en lång fajt på 15 eller 25 minuter. 

– Vad jag verkligen tycker är att MMA behöver, istället för fler ronder, är 15 eller 25-minuters ronder, sade Gracie till Trocacao Franca. När man har ronder så får man pauser och tid att tänka, dina coacher ger dig vatten, det ändrar matchen. Det är inte längre en fajt mellan dig och motståndaren. Jag vet att det är svårt att ha en match utan tidsbegränsningar men jag tycker att det inte borde finnas ronder, bara en 15-minuters fajt, eller 25 minuter. Jag tror det hade gjort sporten bättre. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Fansen ratar förslaget 

När Gracies uttalande nådde Reddit drog MMA-fansen givetvis skämt om hans tro på platt jord, men hade väldigt lite förtroende för hans regelförslag. 

– Han vill göra om matchen mellan [Ken] Shamrock och [Royce] Gracie 35 minuter lay and pray, skrev en användare.

– Inga pauser hade förstört MMA. Grapplers hade dominerat så hårt, skrev en annan.

– Fajten hade haft låg kvalité och tempot hade tråkat ut de flesta fansen, skrev en annan person på Reddit. 

– Kron Gracie är emot tänkande, skrev ett fan. 

– Lyssna på detta: kan vi ta bort salg och sparkar, frågade ett fan sarkastiskt. 

När UFC första lanserades fanns det inga tidsbegränsningar, men det ändrades eftersom matcher hade potential att pågå i evigheter vilket drag ner tempot och var en mardröm när det gällde att hålla sändningstider. 

MMA är fortfarande en ung sport och det lär förekomma fler regeländringar – borttagning av ronder lär dock inte vara en av de. 

Läs mer

Tycker du som Kron Gracie – borde MMA slopa ronderna? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.