Nyheter

Claressa Shields vs. Maricela Cornejo! Matchkort, tider, info och allt du behöver!

Publicerat 31 maj, 2023

By Sofia Gembel

Foto: Beast Williams

Den obesegrade boxningsstjärnan Claressa Shields, även kallad GWOAT, Greatest Woman of All Time, kliver in i ringen för att möta mellanviktaren Maricela Cornejo nu på lördag i Detroit på Little Caesars Arena! 

Shields planerade motståndare var från början Hanna Gabriels, men detta ändrades till Cornejo, på grund av ett resultat på ett dopingtest som Gabriels gjorde.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Shields är den amerikanska boxaren som skrivit historia inom sporten. 
Hon sitter på världsmästerskap i tre viktklasser samt titlar i mellanvikt i WBC och IBF. Hon har blivit rankad som världens bästa aktiva kvinnliga mellanviktare av BoxRec, samt världens bästa aktiva boxare pound for pound av ESPN. 
Inte nog med detta, är hon den enda fightern i historien (både bland kvinnor och män) som har alla världstitlarna i boxning WBA, WBC, IBF och WBO, samtidigt i två viktklasser. Idag är hennes matchfacit 13-0, med 2 KOs.

Den mexikanska motståndaren Cornejo kommer från tre raka vinster, där hon senast mötte Sheila Cunha och Cornejo gick på avslut i första ronden. 
Redan på hennes sjätte proffsmatch slogs hon om världstiteln mot Kali Reis, där Reis vann genom delat domslut. Cornejo har idag ett matchfacit på 16-5, varav 6 KOs.

Efter nyheten om att Gabriels inte längre skulle vara Shields motståndare sa hon ”Jag sa till mitt team att jag ville möta den bästa motståndaren. Cornejo är rankad etta och är en tuff fighter i bra form med mycket stolthet och hon har en vilja att slå mig. Det är precis det jag vill ha i en motståndare”.

Cornejo svarade med ”Jag har varit på träningsläger och jag är i mitt livs bästa och starkaste form, både fysiskt och mentalt. Jag är vass som en kniv idag och den tredje juni kommer jag sluta som segrare.”

Matchkort, tider, länkar

Matcherna sänds på DAZN med starttid 03.00 svensk tid.

Fullständigt matchkort:

  • Titelmatch i mellanvikt WBA, WBC, WBF, WBO & IBF: Claressa Shields (c) vs.  Maricela Cornejo
  • Super weltervikt: Ardreal Holmes Jr. vs Wendy Toussaint
  • Mellanvikt: Da’velle Smith vs. Kahydlian Woods
  • WBC mellanvikt (USA silver titelmatch) : Joseph Hicks vs. Antonio Todd
  • Super weltervikt: Marlon Harrington vs. Gheith Mohamed
  • Super lättvikt: Joshua James Pagan vs. Ronell Burnett
  • Crusiervikt: Vernon Webber vs. Fern. Rod. Simoes de Almeida
  • Fjädervikt: Sarah Liegmann vs. Carisse Brown

Läs mer

Vem tror du vinner titelmatchen?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.