Nyheter

Fabian Long lovar att stoppa Liam Pitts: "Jag är vassare"!

Publicerat 21 juni, 2023

By Sofia Gembel

Om mindre än två veckor är det dags för premiärgalan Allstars Fight Night 1 (AFN) att äga rum i Stockholm! 

En av galans mest spännande och namnstarka matcher är lättviktmatchen mellan Fabian Long och Liam Pitts!

Long är redo för att stoppa sin obesegrade motståndare

Long berättar för Maximum Sports ”Det känns kul att möta Pitts! Jag var på plats under hans senaste match på FCR 16, för att jag coachade min klubbkamrat Viktor Mangs, och det såg ut som Pitts har utvecklats från hans tidigare match.” 

Han fortsätter med ”Men jag har förberett mig som vanligt med min träning inför matchen mot Pitts. Jag tränar 5-6 kampsportspass på klubben plus 3-4 egna pass som oftast är fys och säck varje vecka”.

”Jag är vassare och jag kommer ta hem det” 

Long har varit lite av en doldis trots sina starka prestationer i sin MMA-karriär. Angående mötet med just Pitts säger Long ”Vi båda är allsidiga fighters, men jag är vassare och jag kommer ta hem det. Avslut eller tre ronder spelar ingen roll”.

På galan ARN 1 kommer vi också få ta del av matcher där vi ser Longs träningskompisar Fredrik Ljunglund och Viktor Mangs. ”Det känns extra kul att jag kommer tävla på samma gala som mina day one träningskompisar Fredrik Ljunglund och Viktor Mangs, tror det kommer bli tre vinster för oss!”

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Vunnit över motståndare som är både SM- och EM-medaljörer

Long började sin MMA-karriär med ett starkt första år där han gick hela sju matcher. 2017 var året han gjorde sin debut i B-klass och då mötte han fightern Anas Khodr. Matchen slutade med Long som segrare via domslut.

Under hans första år som MMA-fighter tog han också bronsmedalj i SM (B-klass). Plus detta, så mötte han Daniyal Shamkalov och även här besegrade Long sin motståndare. Motståndaren, Shamkalov, vann senare SM och kammade även hem en medalj i EM.  

Efter två år på B-klassnivå, så gjorde han sin A-klassdebut och han ställdes mot Mersad Shabazi. Tyvärr blev resultatet inte som hoppats, då Long förlorade matchen genom delat domslut. Men dom bjöd på ett hårt och underhållande krig, som också uppskattades av publiken.

SM 2023

Efter att corona-åren var över så gjorde Long sin retur in i buren 2022 där han vann mot Raham Kafaei, som sitter på ett SM-guld i B-klass och ett SM-silver i A-klass. Long fortsatte pressa på och nästa möte var mot Johan Ahlgren som har tagit SM-silver i B-klass. Även vid detta möte slutade Long som segrare.

Genom sina vinster kvalade Long in till SM som var i år. Han gick till semifinal, som tyvärr slutade med en förlust för Long mot guldmedaljören Sahand Shokohi. Long berättar för Maximum Sports ”Jag preseterade skit och ser fram emot att sudda bort det från minnet”. Men nu blickar han framåt och fokuserar på hans framtida matcher.

Läs mer

Hur tror du matchen mellan Long och Pitts slutar?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.