Nyheter

Efter brutala benbrottet - forne mästaren Chris Weidman tillbaka för ny match mot Brad Tavares!

Publicerat7 juni, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Efter drygt två års frånvaro, till följd av ett katastrofalt benbrott, är nu den forne UFC-mästaren tillbaka Chris Weidman tillbaka och kommer att ta sig an hawaiiern Brad Tavares!

Matchen kommer gå av stapeln på UFC 292 den 19 augusti i Boston, Massachusetts. Galan toppas av med två titelmatcher; i herrars bantamvikt och damers stråvikt.  

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Har fastnat i tuff svacka 

Weidman gör sin comeback efter den korta men ökända matchen mot Uriah Hall i april 2021. Endast 17 sekunder in i den första ronden slängde Weidman iväg en spark som Hall blockade – vilket ledde till ett groteskt och allvarligt benbrott. 

Nederlaget kunde inte ha kommit i ett sämre skede i Weidmands karriär. Sedan han förlorat mellanviktstitlen via en brutal TKO-förlust mot Luke Rockhold i december 2015 så har Weidman minst sagt haft det tufft i UFC. Han har förlorat sex utav sina åtta senast matcher i UFC och har glidit ur mellanviktsrankningen. 

Tavares kommer från två raka förluster, senast via TKO mot Bruno Silva.

Läs mer

Vem vinner: Chris Weidman eller Brad Tavares?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.