Nyheter

Israel Adesanya lackar på domslutet mellan Kai Kara-France och Amir Albazi: "Fan ta dem!"

Publicerat 5 juni, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Det kan lugnt konstateras att UFC:s mellanviktsmästare Israel Adesanya inte alls håller med om domslutet i matchen mellan Kai kara-France och svensk-irakiske Amir Albazi.

Flugviktarna möttes i helgen i huvudmatchen på UFC on ESPN 45. Det blev en jämn tillställning där den tredje ronden var den enda tydligt avgörande – i Albazis favör. Efter full tid gick matchen till poängdomarna, som dömde matchen till Albazi via delat domslut med siffrorna 47–48, 48–47, 48–47.

Det var poängdomarna Chris Lee och Sal D’Amato som dömde matchen till Albazi, medan Mike Bell döm de den till Kara-France. 

Med tanke på hur jämn matchen var så fanns det ett flertal fans som inte höll med domslutet, men den som var mest högljudd kring det var Kara-Frances lagkamrat Adesanya. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Behöver försvinna”

Under söndagen svensk tid tog Adesanya till sociala medier för att uttrycka sin frustration. 

-Nej bror, fuck you, skrev Adesanya först. Och följde sedan upp med ett hårt inlägg.

– Jag tweetade det där innan jag ens såg poängkorten för jag visste att dem två skulle förstöra det! Hur många gånger ska de råna atleter på deras ärofyllda stunder, deras pengar, det de ger deras familjer. Fan ta dem fittorna, de behöver upphöra fort och gå. Mike Bell var den enda poängdomaren som dömde rätt, de andra två behöver definitivt försvinna. 

Det är onekligen hårda ord, men det fanns många som inte höll med om. På MMA Decisions så var det endast två utav 21 MMA-medier som dömde matcher i Albazis favör.

Domslutet förväntas dock stå kvar – trots Adesanyas missnöje.

Läs mer

Håller du med Israel Adesanya – hur dömde du Kai kara-France vs Amir Albazi? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.