Nyheter

Khamzat vädjar om match på UFC Paris: "låt mig krossa någon"

Publicerat 19 juni, 2023

By Sofia Gembel

Sist vi såg Khamzat Chimaev i buren på UFC var i september 2022. Sen dess har det har varit många spekulationer om varför Chimaev inte har gått match efter hans senaste vinst mot Kevin Holland

Chimaev har nu själv gått ut på sociala medier (Twitter) där han säger ”I am ready to fight in Paris, ready to fight after in Abu Dhabi, let me smash somebody” och taggade UFCs twitterkonto. Så han verkar vara redo för att gå match på UFC igen, och att beslutet ligger nu hos UFC.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Dana White bekräftar att ryktet är falskt

Enligt Combatalk så gick Dana White ut förra veckan med att ryktet angående att Chimaev skulle göra sin retur och möta Kamaru Usman är falskt. Så det är fortfarande oklart om hur UFC’s plan ser ut för Chimaev och vem hans nästa motståndare eventuellt kan vara.

Det har som sagt spekulerats vem som Chimaev kan ställas mot härnäst. Men White har berättat att UFC faktiskt har en plan som dom kommer att offentliggöra inom relativt snar framtid.

Chimaev sitter på ett otroligt starkt matchfacit där han är obesegrad genom hela karriären. Sex av tolv vinster har han avslutat genom KO, samt fem av dessa tolv vinster genom submission. Endast en av matcherna vann han genom enhälligt domslut när han mötte Gilbert Burns.

Läs mer

Vem hoppas du Chimaev möter härnäst?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.