Nyheter

UFC 289: Amanda Nunes lyckas försvara titeln och meddelar att hon går i pension!

Publicerat 11 juni, 2023

By Sofia Gembel

Nattens otroliga huvudmatch på UFC 289 var mellan legendariska Amanda Nunes och Irene Aldana! Matchen var i bantamvikt, där Nunes slutade som segrare genom enhälligt domslut och lyckades försvara titeln!

Matchen gick alla ronder ut och vi fick se Nunes stora talang där hon visade varför hon anses vara den bästa kvinnliga MMA-fightern någonsin. Vinsten genom enhälligt domslut bestod av scorecards med 50-44, 50-44. 50-43. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Amanda Nunes meddelar att hon går i pension

Efter att ha lyckats försvara titeln och fått sin arm upplyft där hon utses som segrare, meddelar Nuns att hon kommer lägga handskarna på hyllan. 

”Jag måste spendera mer tid med min familj i Brasilien. Jag lämnade dom när jag var ung för jaga min dröm och komma hit jag står idag. Det var aldrig någon tvekan om att jag skulle bli mästare, men när jag blev mästare kändes det otroligt – dessutom dubbelmästare” sa Nunes i sitt pensionstal.

Dana White reagerar på Nunes pensionstal där han sa ”Jag är inte förvånad att hon går i pension. Jag har sagt det ett tag, hon har tjänat mycket pengar och hennes liv ser annorlunda ut idag än vad det gjorde för tio år sedan”.

Läs mer

 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.