Nyheter

Volkan Oezdemir klar för match på UFC Paris!

Publicerat 21 juni, 2023

By Sofia Gembel

Idag gick Volkan Oezdemir ut på Instagram med att han är bokad för att gå match på UFC Paris den 2 september! Oezdemir kommer att ställas mot den obesegrade ryska fightern Murzakanov Azamat (13-0) i lätt tungvikt.

Oezdemir har idag ett matchfacit på 18-7 och gick sin senaste match på UFC 280 i oktober förra året. Då mötte han Nikita Krylov, som han tyvärr förlorade mot via enhälligt domslut. 

Oezdemir gjorde sin UFC-debut 2017 och har sen dess snittat 1-3 UFC-matcher per år. Han har tidigare vunnit mot fighters som Paul Craig, Aleksandar Rakic och svensken Ilir Latifi. Nu är det dags att ta sig an den obesegrade ryssen, och vi får se om Oezdemir ändrar Azamats nolla till en etta i hans matchfacit.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Den obesegrade ryssen

Oezdemirs motståndare Azamat är som sagt obesegrad genom hela sin proffskarriär. Men han är inte lika erfaren av att gå match på just UFC som Oezdemir är. Det här kommer bli Azamats fjärde match som han går på UFC. Hans senaste vinst var på UFC ESPN 44 där han mötte Dustin Jacoby, och vann via enhälligt domslut.

Innan dess har han mött och vunnit mot fighters som Devin Clark (vinst via TKO, slag), Tafon Nchukwi (vinst via KO, flygande knä) och Matheus Scheffel (vinst via TKO, slag). Han har vunnit hela nio av hans tretton matcher via KO/TKO. 

Läs mer

Vem tror du vinner matchen?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.