Nyheter

Amir Malekpour vinner på brutalt avslut i Cage Warriors-debuten!

Publicerat 29 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den svenske Europamästaren i MMA, Amir Malekpour (5-2, 1 NC), gjorde nyligen debut i Cage Warriors – en av de ledande organisationerna i Europa. 

Malekpour tog sig an den Italienbaserade albanen Florian Doskja (5-3) i en match med många vändningar. Doskja fick in en hård högerkrok tidigt som sänkte Malekpour, men svensken tog sig upp igen och lyckades säkra en nedtagning mot sin intensiva motståndare. 

I den andra ronden fortsatte Doskja att pressa framåt intensivt med hårda slag och sparkar, men Malekour besvarade med egna kombinationer. Malekpour dök sedan på en nedtagning, tog sig till full mount och regnade ned brutala slag tills domaren klev emellan.

Malekpour är nu obesegrad i sina fyra senaste matcher med ter segrar och en ogiltigförklarad match. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Ställdes mot VM-bronsmedaljör!

Malekpour vann guld för det svenska MMA-landslaget i EM 2018. Han besegrade sedan veteranen Martin Fouda via domslut i sin proffsdebut i april 2019.

Därefter tävlade Malekpour enbart i FCR där han inledningsvis hade något blandade resultat. 

På FCR 12 återvände Malekpour med en strålande prestation i en dominant prestation över Safi Husseini via enhälligt domslut.  Därefter bokades han för en toppmatch på FCR 15 mot Danmarks bästa flugviktare Mack Promanée. Trots att han var underdog så briljerade Malekpour med ännu en dominant prestation där han avslutade dansken via brutal TKO i den första ronden. 

Senast på FCR 16 skulle Malekpour ha gjort upp med Renato Vidovic om det vakanta flugviktsbältet, men en oavsiktlig ögonpetning ogiltigförklarade matchen.

Inför Cage Warriors 158 hade Doskja avslutat alla utom en av sina segrar via submission – alla i den allra första ronden. Utöver det har han vunnit brons i MMA-VM 2018 och kom från en vinst över Silvio Marigo i sitt sista framträdande innan mötet med Malekpour. 

Läs mer

Tror du Amir Malekpour kan vinna titeln i Cage Warriors? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.