Nyheter

Anthony Joshua och Oleksandr Usyk är klara för megafajter

Publicerat juli 7, 2023

By Philip Dersén

2023 har varit ett bra år för boxningsvärlden. Många stora matcher har bokats och än är inte året slut. Nu är det officiellt med två nya matcher där några av världens bästa tungviktare ska göra upp. 

Anthony Joshua

Oleksandr Usyk möter Daniel Dubois

Det var förra året i augusti som Ukrainas Oleksandr Usyk lyckades besegra Anthony Joshua för andra gången på raken. Sedan dess har ryktena varit många och de flesta har väntat på en match mellan Usyk och Tyson Fury om samtliga världsmästartitlar. Men dagar samt månader har passerat och förhandlingarna stannat av. Usyk har varit tydlig med att han vill återvända till ringen i augusti, men det har nu visat sig vara mot någon annan än Tyson Fury. 

Den 26:e augusti ska han försvara sina VM-bälten i polska staden Wroclaw. Utmanare blir britten Daniel Dubois, tungviktstalangen som nu hunnit med 20 matcher efter proffsdebuten 2017. Dubois åkte på en motgång i karriären när han både förlorade och blev stoppad mot landsmannen Joe Joyce under 2020. Sedan dess har han radat upp 4 segrar via avslut och erövrat ett WBA-bälte. Men Usyk lär gå in som en stor favorit i den här matchen och kan vid en seger fortfarande utmana Fury om WBC-bältet i början av nästa år. 

 

Anthony Joshua ställs mot rivalen 

Anthony Joshua saknar för första gången på länge VM-bälten runt sin midja. I våras gick han en mindre match mot amerikanen Jermaine Franklin på 02 Arena i London. Det var få som blev imponerade av Joshuas seger som kom efter 12 ronder relativt oinspirerad boxning. Men han vill ta sig tillbaka till den yppersta världstoppen och den resan återstartar den 12:e augusti på samma arena. Han har då bokats in för ett returmöte med Dillian Whyte, knockoutboxaren som vill ta revansch för förlusten han åkte på mot Joshua under 2015. 

Whytes karriär har gått upp och ner under de senaste åren. Han har blivit knockad mot både Tyson Fury och Alexander Povetkin i uppmärksammade matcher. Nu befinner han sig precis som Anthony Joshua i en position där en seger är ett måste för att ta sig tillbaka till toppen. 

Joshua mot Whyte kommer att sändas via DAZN i Sverige. Men än så länge har det inte kommit ut några uppgifter om var man kan se Usyk vs. Dubois. 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.