Nyheter

Göteborgstalangen Linus Jönsson tillbaka efter succén: "Toppar min förra vinst genom att..."

Publicerat 5 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Patrik ”Pärlan” Persson

Förra veckan blev det klart att den stigande talangen från Göteborg; Linus Jönsson, återvänder till Wolf Fight Promotion (WFP) för organisationens åttonde event den trettionde september. 

Jönssons motståndare på WFP 8 är hittills inte offentliggjord men det ryktas om en högt rankad och meriterad motståndare. 

Efter en något skakig inledning på A-klass-karriären har Jönsson nu hittat ett flyt utan dess like med två raka segrar i WFP och flera andra imponerande segrar och prestationer. Han förlorade sin debut i WFP mot Pasha Tarzi (en match som han sedan dess fått revansch för) men har bara sett bättre och bättre ut sedan dess. 

Jönsson är dock tacksam för allt som fört honom till den platsen han är på nu i sin karriär. 

– Jag ser alla mina prestationer i wolf som lärdomar, berättar Jönsson för Maximum Sports. Min första match var en match jag förlorade men där jag fann mig själv som fighter och sedan pratar resultaten för sig själva. Jag lägger inte fokus på vinst eller förlust i amatör utan ser allt som lärdomar från hur jag tar med mig det jag övat på i träningar till match.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Inte bara en grappler

Imponerande vinster över Gustaf Sandelin, Tehvid Baltic och nu senast en blixtsnabb submissionvinst över Allstars Soheib El Koli har satt Jönsson på kartan. 

På WFP 7 behövde Jönsson endast drygt 40 sekunder för att strypa ut El Koli med en stående rear naked choke. 

Ribban är högt lagt vad gäller Jönssons återkomst, men han är mer än redo för att överträffa tidigare prestationer. 

– Jag toppar min förra vinst genom att visa den lugna och kalkylerade fightern jag är, inte bara att jag är en ”grappler” utan att jag besitter kompetens i alla aspekter av MMA.

Jönsson är utan tvekan en metodisk fighter som tar sin tid och väntar på rätt tillfälle att attackera. Mot El Koli fann han avslutet tidigt, mot Baltic bröt göteborgaren sakta ned sin motståndare. 

Inför sin återkomst utlovar Jönnson ännu ett taktiskt mästerverk – mot sin kanske mest meriterade motståndare hittills!

– Ni kan förvänta er en lugn, pedantisk och pricksäker Linus. Min motståndare är tuff och det motiverar mig bara ännu mer. Jag vet att det kommer bli en tuff match men jag kommer alltid gå in för att få ett avslut och bjuda på show!

Jönsson verkar definitivt vara en talang som fightas till den nivån sin motståndare håller. Utifrån uppgifter till Maximum Sports kan det innebära att vi ser den bästa Linus Jönsson hittills i september. 

Läs mer

Vem tror du Linus Jönsson möter på WFP 8?  


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.