Nyheter

MMA-stjärnan Zvonimir Kralj gör återkomst - i Muay Thai For Life: "Älskar utmaningar!"

Publicerat 2 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Nyligen blev det klart: den populära Göteborgstungviktaren Zvonimir Kralj gör comeback – men inte i MMA, i thaiboxning i nästa Muay Thai for Life (MTFL)! 

Eventet äger rum den 28 oktober på Partille Arena i samband med Cancerfonden och blir en välgörenhetsgala där alla intäkterna går till forskning för att motverka cancer. Kralj kommer dessutom att donera hela sin lön till Cancerfonden. 

GBG MMA:s Kralj har inte tävlat sedan december 2021 då han förlorade via TKO i den första ronden i Brave CF mot slovaken och PFL-aktuella Jakob Nedoh. Sedan dess har han länkats till en match mot rivalen Nermin Hajdarpasic, men det potentiella mötet har runnit ut i sanden. 

Trots att det är hans första match inom professionell thaiboxning så känner Kralj sig mer än redo för att visa vad han går för i återkomsten. 

– Det känns väldigt bra, berättar Kralj för maximum Sports. Jag älskar kampsport. Jag älskar utmaningar. Det har varit en tuff period efter min senaste match. Har velat tävla länge men livet kommer emellan och då får man vara acceptera läget.

– Det är inget speciellt med att köra Thaiboxning eller själva debuten. Det jag tycker är fint med denna MTFL att det är samarbetet med Cancerfonden där det ska skänkas pengar. Därför blir det roligt att fightas och göra något bra av det. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Hoppas att så många som möjligt kan komma”

Sist Kralj tävlade på hemmaplan i Göteborg var under 2019. Sedan dess har det varit Stockholm, Bahrain och Serbien. 

Göteborgaren ser fram emot att ha hemmagfansens stöd – samt det högre ändamålet som finns kopplat till evenemanget. 

– Galan är i Göteborg och jag hoppas att så många som möjligt kan komma och kolla. Är det inte för själva fightingen då får det vara för att stötta Cancerfonden.

Efter ett långt uppehåll så har förväntningar byggts upp och det finns mycket att leva upp till. 

I hela tolv proffsmatcher i MMA så har dock Kralj aldrig gått tiden ut, faktumet är att majoriteten av hans segrar säkrats redan i den första ronden. 

Kralj utlovar samma höga tempo och underhållande fightingstil som gjort honom så populär i MMA-Sverige. 

– Fansen kan förvänta sig en bra show med många spännande matcher och det jag förväntar mig från fansen är att dom kommer och stöttar oss på plats.

Läs mer

Vem bode Zvonimir Kralj möta på nästa Muay Thai for Life? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.