Nyheter

Stigande stjärnan Liam Pitts tillbaka - superfajten mot Fabian Long ombokad!

Publicerat 5 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Jonaton ”Sweep” Michael

Allstars Fight Night (AFN) 1 ägde rum i Stockholm i helgen och var en framgångsrik gala för organisationen, med flera spännande matcher. En av matcherna som dessvärre tvingades ställas in var det planerade mötet mellan den stigande stjärnan Liam Pitts och den underskattade doldistalangen Fabian Long

Pitts drog på sig en skada i förberedelserna inför matchen och tvingades lämna återbud. Nu är han dock redo att sadla om för fajt. 

Matchen är officiellt ombokad till AFN 2, som äger rum på Allstars Training Center i Stockholm den 26 augusti. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Briljerade mot svenska mästaren 

Pitts har vunnit junior-SM i brottning och representerar Allstars. Efter träning tillsammans med Khamzat Chimaev, Bilal Tipsaev och andra toppfighters gjorde Pitts sin efterlängtade MMA-debut skedde mot Noah Persson på Fight Club Rush 11. Efter tre ronder av dominans segrade Pitts via enhälligt domslut.

I sitt senaste framträdande ställdes Pitts mot Enes Ahmemulic – svensk mästare i B-klass-MMA. Trots ett par stunder av motgång så glänste Pitts och kammade hem ännu en övertygande seger på poäng. 

Long representerar Kemjoh Hapkido TKD Klubb Ådalen och har besegrat toppfighters som Daniyal Shamkhalov och Raham Kafaei. Han har dessutom bland annat besegrat Johan Ahlgren på Excellence FC 3

Även om Long inte har ett lika stort namn som sin motståndare så är han en doldis som många insatta i svensk MMA talar om som ett framtidslöfte. 

Trots att det är den första och hittills enda matchen annonserad för AFN 2 så kan Pitts vs Long mycket väl bli en av galans bästa och mest framemotsedda kamper. 

Läs mer

Vem vinner: Liam Pitts eller Fabian Long? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.