Nyheter

Svenske mästaren klar för match mot norsk topptalang

Publicerat 18 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Foto: Björn Johansson

Herolind Xhafolli vs Torpal Merjoev. Foto Björn Johansson

Den danska MMA-organisationen MMA Galla storsatsar med flera events per år och exklusiva kontrakt för fighters. Ett möte mellan Redline Training Centers Herolind Xhafolli (1-0) och Norges Torpal Merjoev (1-0)!

Mötet äger rum i Aarhus, Danmark den 26 augusti. 

Herrarna var inbokade för att mötas på Fight Club Rush 16 i somras men Torpal tvingades dra sig ur på grund av en skada. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Två av nordens farligaste doldisar  

Xhafolli lyckades hålla nollan i förlustkolumnen genom hela sin tid som A-klassfighter. Malmöiten har besegrat fighters som Daniel Karlsson, Enes Kollari och Oscar Grahn

Efter att ha vunnit MMA-SM tog Xhafolli sedan klivet till proffs på Zone Pro League 4 mot norrlänningen Mattias Henriksson. Skåningen briljerade på fötterna med brutala bensparkar och avslutade via TKO tidigt i den andra ronden. 

Merjoev representerar Spartacus MMA i Norge och har flera imponerande meriter inom brottning, Wushu och A-klass-MMA. Han har bland annat slagit Sander Aune och gjorde proffsdebut i februari 2023 mot den forne FCR-fightern och danske talangen Oskar Lang. Det var en väldigt underhållande och fartfylld match där Merjoev kunde kamma hem ett tydligt enhälligt domslut efter full tid. 

Läs mer

Vem vinner: Herolind Xhafolli eller Torpal Merjoev? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.