Nyheter

Johanna Persson vinner titeln - blir ny nordisk mästare!

Publicerat 12 augusti, 2023

By Sofia Gembel

Foto: Stefan Romare & Olli Leppänen/Asta Ruuskanen

Idag gick vår svenska stjärna Johanna Persson match mot den finska motståndaren Tessa Kakkonen på Lahti Fight Event i Finland!

De ställdes mot varandra i galans huvudmatch som var en titelmatch där de slogs om det nordiska WMC-bältet i lätt flugvikt.

Kakkonen bjöd på bra motstånd, som många finska fighters oftast gör, men det blev inte nog för Persson – som fick mes uträttat och slutligen kammade hem Segern!

Nu kan Persson stoltsera med att vara nordisk WMC-mästare, utöver sina andra, tidigare meriter! 

World Muaythai Council (WMC) är en av de mest etablerade organisationerna inom thaiboxning och dessa bälten väger riktigt tungt inom sporten.

Matchen:

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Perssons makalösa bedrifter

Persson tävlar för Gefle Fight Camp Muay Thai och hon gör stora framgångar både nationellt och internationellt. 

Hon har delvis vunnit SM-guld 2020 (-48 kg) och SM-guld 2021 (-51 kg)! Hon har även tävlat för det svenska landslaget och vunnit ett bälte på den nordiska organisationen Rising Muay Thai Stars. 

Hon har också gått match på den legendariska arenan Lumpinee i Bangkok där hon vann ”Fight of the Night” bonusen! Senast vi såg Persson i ringen var på West Coast Battle där hon besegrade Johanna Rydberg.

Perssons motståndare Kakkonen gick sin första match redan som femtonåring och började tävla i finska mästerskapen 2013. Hon har vunnit fyra finska mästerskap, ett nordiskt mästerskap, två europamästerskap samt två bronsmedaljer i VM. 

Läs mer

 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.