Nyheter

Josefine Knutsson får inget UFC-kontrakt - fansen rasar: "Hon är 100% UFC-kaliber"

Publicerat 23 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

I natt gick svenska Josefine Knutsson (6-0) match mot Isis Verbeek på Dana Whites Contender Series (DWCS). I serien får talanger göra upp om en chans att bli tilldelade UFC-kontrakt. Den nykrönta UFC-mästaren Sean O’Malley är en av de som kommit till UFC via DWCS. 

Det blev en fantastiskt uppvisning från svenskans sida, där hon dominerade i tre hela ronder, skakade Verbeek med en hög spark tidigt och hade alla dominanta positioner på marken.

Trots det blev Knutsson inte tilldelad ett UFC-kontrakt.

Knutsson segrade via enhälligt domslut med siffrorna 30-27, 30-27, 30-27 och blev den enda vinnaren denna säsongen att inte tilldelas ett UFC-kontrakt.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Josefine Lindgren Knutsson (@josefinethunder)

– Jag fick vinsten men inte avslutet, berättade Knutsson i en video på sociala medier. efter matchen. jag hade typ tre, fyra tillfällen där jag kunde ha avslutat mit motståndare men jag blev för exalterad och rushade och hamnade i clinch eller nedtagningar och grappling. Det kommer vara så svårt att hitta motståndare efter denna matchen, särskilt efter att ha mött en så bra striker.

– Jag vet att jag hör hemma i UFC, och Dana White nästa gång du ser mig kommer jag bevisa det.

Enligt uppgifter till Maximum Sports ska UFC-chefen Dana White ha tröttnat på Knutssons clinchande, trots att en av de hårdaste slagen som slängdes i matchen (en vänsterkrok från Knutsson) skedde i clinch.

Maximum Sports har tidigare påpekat dubbelstandarden och hyckleriet som UFC och White ständigt för med sina fighters. Dessvärre uppvisar detta valet att topptalang nödvändigtvis inte är vad UFC strävar efter. 

Läs mer: Krönika: UFC straffar jämt sina fighters – men Dana White kommer undan med allt

Fansen sågar Dana Whites beslut: ”Hon borde ha fått kontrakt”

Många fans online var förbluffade över Whites beslut, särskilt med tanke på att kommentatorerna hyllade Knutsson till skyarna och menade på att hon var den fightern som var mest UFC-redo under eventet.

Det återstår att se om Knutsson fortsätter försöka ta sig till UFC eller om hon väljer att gå vidare till en annan organisation.

Läs mer

Gjorde Dana White ett misstag i att inte ge Josefine Knutsson UFC-kontrakt?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.