Nyheter

Oleksandr Usyk avslutar Daniel Dubois!

Publicerat augusti 27, 2023

By Philip Dersén

Oleksandr Usyk försvarade i helgen sina VM-bälten mot Storbritanniens utmanare Daniel Dubois. Efter en rejäl tungviktskamp lyckades Usyk avsluta matchen via TKO i rond nummer nio. 

Usyk

Usyk var galans huvudattraktion

På Wroclaw Stadion i Polen var det Oleksandr Usyk som var det stora dragplåstret. I huvudmatchen ställde han sina samtliga VM-titlar (WBA, WBO, IBF, IBO) på spel och det mot topprankade utmanaren Daniel Dubois

Usyk som är en relativt ny tungviktare var som vanligt klart mycket mindre än sin motståndare, men lyckades komma in med vältajmade slagserier mot sin motståndare och vinna de inledande ronderna. Dubois som avslutat 18 av sina matcher via knockout, var dock den mer hårdslående av de båda och hans högra hand ett ständigt hot. 

Borde Dubois vunnit via knockout?

I den femte ronden hände det något som aldrig tidigare hänt i proffsringen. Daniel Dubois träffade mästaren med ett kroppsslag och Usyk föll ner på kanvasen. Slaget bedömdes dock enligt ringdomaren att vara för lågt och därför gavs Usyk en flera minuters lång vila. Dubois själv menade på att slaget var ett fullt acceptabelt sådant och en stor supportar verkar enligt sociala medier ha hållit med. 

Usyk försvarade sina bälten

Efter det omdiskuterade slaget, återhämtade mästaren sig och tog över matchbilden allt mer. I matchens nionde rond lyckades med ett tungt högerslag att sänka Dubois och domaren hade sett nog. Matchen avslutades via en teknisk knockout och Usyk behåller därmed sina VM-titlar. 

Läs också:


Galans fullständiga resultat

  • Oleksandr Usyk besegrar Daniel Dubois via TKO i nionde ronden
  • Aadam Hamed besegrar Vojtech Hrdy via TKO i första ronden
  • Denys Berinchyk besegrar Anthony Yigit via enhälligt domslut (117-111, 115-113, 116-112) 
  • Hamzah Sheeraz besegrar Dmytro Mytrofanov via TKO i andra ronden 
  • Anauel Ngamissengue besegrar Fiodor Czerksaszyn via majoritetsdomslut 
  • Daniel Lapin besegrar Aro Schwartz via TKO i sjätte ronden

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.