Nyheter

Christopher Bajo inför toppmatchen: "Har inga planer på att börja blöda"

Publicerat 4 september, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Tomasz Pisinwki

Efter ett längre uppehåll från MMA är äntligen den mångfacetterade thaiboxaren Christopher ”El Bandido” Bajo (3-2) tillbaka för en match i MMA-buren!

Bajo kommer att hoppa in för att på kort varsel ta sig an finske Toni Lampinen (8-5) i den delade huvudmatchen på FCR 17. Bajo var tidigare bokad för att möta brottaren Daniel Karlsson men får nu en högprofilmatch längre upp på matchkortet. 

Lampinen sälja ofta som en striker och då han säkrat hälften av sina vinster via knockout eller TKO så är det förståeligt. 

Bajo, som är en före detta svensk mästare i thaiboxning, förväntar sig inte att finnen kommer vilja stå alltför länge med honom. 

– När jag tänker på det… jag ser inte att han kommer vilja stå med mig alla tre ronder, säger Bajo i intervju med Maximum Sports. Jag kommer inte vara den som går på första nedtagningen. Hamnar det på marken så visst, fine, vi kan brottas och grapplas i femton minuter men skulle han vilja stå upp alla tre ronderna så kommer det bli bra. Det kommer höja hans värde, det kommer höja mitt värde, det kommer bli en bra match, men jag tvivlar på det [att han vill stå].

Sist Lampinen tävlade var i det episka blodbadet mot Andreas Gustafsson i huvudmatchen på FCR 16.

Matchen lär eka i historieböckerna om nordisk MMA och medan det var en klar publikfavorit så siktar Bajo på en mer ensidig match där allt eventuellt blod som stänker ner kanvasen helst ska vara finskt. 

– Du får swisha mig en bra bit mer än det jag får om jag ska gå en sådan jävla match, säger Bajo med ett skratt. Skämt åsido, det var en överfet match, men jag har inga planer på att börja blöda. Kanske dra blod, absolut, men att börja blöda? Nej.

– Om jag börjar blöda i en match så blir jag förbannad. Du vill få den andra att blöda, men om du själv blöder så ska det svida. Svida fysiskt kommer det att göra…  men du vill ju inte bli öppnad. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Öppnar för returmatch mot norsk striker

Bajo gjorde MMA-debut i maj 2021 och på loppet av ett år hann han med hela fem MMA-matcher samt flera thaiboxningsmatcher vilket gjorde honom till Sveriges mest aktiva fighter.

Malmöiten har hunnit med flera thaiboxningsmatcher sedan dess men MMA-matcherna har inte varit i fokus. 

För Bajo har det handlat om att vänta på rätt matcher och möjligheter, samt ett större fokus på tid med familj, nära och kära. 

Med FCR 17 som startpunkt planerar dock Bajo nu att tåga in på den nordiska kampsportsscenen och siktar på att ta sig till stora organisationer. En av de potentiella organisationerna är PFL – där en gammal motståndare från thaiboxningsdagarna som också sadlat om till MMA väntar. 

– Det finns en gammal motståndare i thaiboxning som tävlar för PFL nu i 77-kilosklassen som jag vet hade velat mötas igen men då hade det blivit MMA så det är en intressant matchning. En norsk thaiboxare; Magnus Onyeka som knockade sin motståndare… det hade varit kul. 

Innan dess har dock Bajo redan hunnit med att ta en match i thaiboxning mot den obesegrade Sixten Larsson på Muay Thai for Life: Unite Against Cancer

Först och främst är det dock FCR och Lampinen som väntar och Bajo lovar samma underhållning som gjort honom så populär inom svensk kampsport. 

– [Fansen kan förvänta sig] blod. Inte mitt blod, förhoppningsvis! Det kommer bli bra, som alltid. jag bjuder på en show, jag bjuder på mig själv, så vi kommer se mycket kreativitet och en vinst, en bra vinst, highlight reel går vi på – inget annat! 

Läs mer

Hur går det för Christopher Bajo på FCR 17? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.