Nyheter

KLART: Khamzat lämnar Sverige - flyttar till Dubai

Publicerat 21 september, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Khamzat Chimaev. Foto. Steve Bonhage

Nu är det officiellt: den obesegrade UFC-stjärnan Khamzat ”Borz” Chimaev (12-0) har lämnat Sverige och är numera bosatt i Dubai, Förenade Arabemiraten. 

Maximum Sports kan officiellt meddela detta efter tidigare spekulationer via direkta källor på Allstars Training Center. Khamzat representerar nu den Förenade Arabemiraten på UFC:s officiella hemsida. 

Khamzat kommer numera att vara baserad i Den Förenade Arabemiraten men har inte enligt dessa uppgifter klippt banden till Allstars helt och hållet. Allstars BJJ-coach Alan ”Finfou” Nascimento är nämligen på plats i Abu Dhabi och tränar Khamzat. 

Enligt uppgifter direkt från Allstars förväntas Khamzat att återvända till sin före detta klubb framöver, men han är officiellt utvandrad till de Förenade Arabemiraten. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Möter forne titelutmanaren 

Khamzat kommer onekligen att räknas som hemmafighter när han går match härnäst på UFC 294 – som går av stapeln i Abu Dhabi den 21 oktober. 

Den brasilianske antagonisten och före detta titelutmanaren Paulo Costa står för motståndet – något Khamzat varit nära på att ryka ihop med tidigare i år

Sist Costa tävlade var över ett år sedan i augusti 2022 då han besegrade den foren mästaren Luke Rockhold via domslut i en blodig och underhållande match. 

Sedan dess har Costa länkats till flera matcher men inget har materialiserats fram till mötet med Khamzat. 

Läs mer

Hur tror du det kommer gå för Khamzat i Dubai? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.