Nyheter

Anthony Yigit går ny match
- Dubbla proffsgalor i Danmark

Publicerat oktober 6, 2023

By Philip Dersén

Anthony Yigit gjorde en bra prestation mot Denys Berinchyk i augusti, men räckte inte riktigt till. På lördag återvänder han under en danska proffsgala och får sällskap av svenska talangen Mohammed Abdulrahim.

Yigit

Yigit återvänder mot en veteran

Det var efter 12 jämna ronder som Anthony Yigit i slutet av augusti åkte på sin fjärde förlust i proffskarriären. Efter matchen mot Denys Berinchyk återvänder Yigit nu till ringen, men i ett betydligt mindre sammanhang. Hans 33:e match som proffs kommer att ta plats i danska staden Naestved på den lokala galans underkort. Den förre detta EM-mästaren ställs mot 34-årige sydafrikanen David Rajuili som befinner sig långt ifrån boxningsvärldens topp. Matchen är planerad att gå 6 ronder och är i super-lättvikt. 

Obesegrade talangen går för knock

Under samma gala ska den obesegrade svenska talangen Mohammed Abdulrahim försöka knipa sin fjärde seger. Abdulrahim som senaste gick match på en gala i Malmö under våren, har haft problem med att hitta matcher sedan proffsdebuten 2019. Abdulrahim går upp mot Georgiens Mamuka Abuladze som blivit avslutad i sina två senaste matcher. 

Titel på spel i huvudmatchen

Kem Ljunquist är en av nordens klart bästa tungviktsboxare och över lång tid arbetat upp sig på världsrankingen. Med ett ett obesegrat matchfacit på 15 segrar har han nu gjort sig förtjänt av en titelmatch. Det är IBF:s internationella titel som kommer att stå på spel under galans huvudmatch, en titel som han vann mot Tyson Furys förra motståndare Sefer Seferi i maj månad.  33-årige Ljungquist ställs även han mot sydafrikanskt motstånd då det är Johnny Muller som utmanar om titeln. Muller som avslutat hela 14 matcher via knockout. 

Galan i Naestved har ännu inte offentliggjort någon streamingtjänst där man kan ta del av matcherna. 

 

Läs också:

 

Ytterligare en gala på Royal Arena

På Royal Arena i Köpenhamn kommer det att vara ytterligare en dansk proffsgala under samma dag. Lördagens andra gala kommer att sändas via streamingtjänsten Pluto TV. Den galans största namn är Sarah Mahfoud som går upp i en WBC-titelmatch, samt de obesegrade danska toppnamnen Enock Poulsen och Emil Meng

 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.