Nyheter

Khamzat Chimaev fortsatt obesegrad!

Publicerat 21 oktober, 2023

By Sofia Gembel

Foto: UFC

Den delade huvudmatchen på UFC 294 ägde precis rum. Här såg vi äntligen Khamzat Chimaev (13-0) tillbaka i buren som tog sig an den forne welterviktsmästaren Kamaru Usman (20-3( i en mellanviktsmatch!

Första ronden började med att Chimaev gick snabbt för nedtagning. Usman försökte hålla sig uppe men Chimaev tog rygg och tog ner matchen på mattan. Chimaev följde upp med ground and pound.

Andra ronden började relativt lugnt stående. De var mer avvaktande i andra ronden, men Chimaev tog ner Usman på mattan i slutet av rond två.

Tredje och sista ronden började likt andra ronden med ett rätt lugnt tempo jämfört med första ronden. Usman hade mer självförtroende i denna ronden men med en nedtagning från Chimaev satte han stopp för Usmans växande självförtroende. I sista delen av rond tre såg vi dom båda ge allt dom hade där de delade ut snabba slagväxlingar. 

Vinnaren, och fortsatt obesegrad, är Khamzat Chimaev via majoritetsbeslut med poängkorten 29-27 29-27 28-28!

Känslomässigt tal 

Efter matchen sa Chimaev ”Jag är ett stort fan av Usman. Han har bra tränare och ett bra team, och jag har bra tränare och ett bra team.” 

Han fortsatte med en känslomässigt tal

”Ni vet vad som händer i världen idag. Jag var inte glad i buren att slåss den här veckan när barnen dör. Det spelar ingen roll vart i världen, Ukraina, Syrien, Afganistan, Palestina, USA, det spelar ingen roll, när barn dör – det är svårt. Jag älskar barn. Jag har en pojke, han väntar på mig där hemma, som bara är tre månader. Muslimer, kristna, judar, det spelar ingen roll snälla var tillsammans och låt oss leva i den här världen lyckliga.”

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Började träna kampsport som femåring

Den idag 29e-åriga tjetjenska Chimaev började träna brottning redan som femåring och tävlade sedan som junior i Ryska Mästerskapen. För tio år sedan kom han till Sverige och han fortsatte självklart sin kampsportsträning här. 

Hur kommer det sig att han började träna MMA? I en intervju med ESPN har han sagt att han såg huvudmatchen mellan José Aldo och Conor McGregor på UFC 194, där han tänkte:

”Varför skulle inte jag kunna göra det där? Jag är en fighter, jag är en krigare och jag har något unikt i mig. Jag behöver hitta en väg att få ut det och visa omvärlden”.

Chimaev gick tre MMA-amatörmatcher, där han vann alla tre, innan han gjorde sin proffsdebut. Han har fortsatt sin MMA-kärriär som obesegrad och han bjuder alltid på toppklassig fighting när han går in i buren. 

Tidigare 19 raka vinster

Ikväll tog Chimaev sig an Usman som också har sin bakgrund i brottning, där han nådde stor framgång innan han gick över till MMA. Han gjorde sin proffs-debut 2012 och tre år senare såg vi honom för första gången i buren på UFC. 

Usman vann bältet i weltervikt mot Turon Woodley på UFC 235 2019, och har sedan dess gjort fem titelförsvar innan han mötte Leon Edwards som besegrade honom och då även tog över welterviktstiteln. 

Den forne welterviktsmästaren Usman hade ett stabilt matchfacit med 19 raka vinster innan han mötte Edwards. Dom möttes ytterligare en gång i en revanschmatch på UFC 286, men även denna gång stod Edwards som segrare.

Läs mer

 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.