Nyheter

2000-talets största tungviktsfajt - Blir av i februari!

Publicerat november 16, 2023

By Philip Dersén

Nu är allt påskrivet och nyheten har blivit officiell. Tyson Fury ställs mot Oleksandr Usyk om samtliga VM-titlar den 17:e februari i Saudiarabien. 

Fury Usyk

Fury fick tufft motstånd av Ngannou

Det är tydligt att Saudiarabien inte ligger på latsidan när det kommer till deras ambitioner att anordna världens största idrottsevenemang. Igår var det en presskonferens som tog plats i London. Temat var dock den boxningsgala som går av stapeln i Saudiarabien den 23:e december. Det var egentligen då som den efterlängtade VM-fajten mellan Tyson Fury och Oleksandr Usyk skulle ske. Men efter att Fury fått betydligt tuffare motstånd än väntat från Francis Ngannou i oktober, sköts den upp på obestämt tid. Även om det på galan i december likväl kommer vara fullt av världsstjärnor som Anthony Joshua, Deontay Wilder och Sveriges egen Otto Wallin

2000-talets största tungviktsfajt

Men det finns från och med idag ändå inga tvivel om att den galan kommer få spela andrafiol bakom det som ska ske i Saudiarabien den 17:e februari. För nu har 2000-talets största tungviktsfajt visat sig vara påskriven och klar på riktigt. I februari är det just Fury och Usyk som ställs mot varandra om samtliga VM-titlar. 35-årige Fury har WBC-titeln, som ofta ses som den mest prestigefyllda. Usyk har istället hela tre bälten, då 36-åringen är världsmästare i organisationerna WBA, WBO och IBF. 

Läs också:

Skrivs historia 

För att noga understryka denna matchens säregna status, är det bara att upplysa om hur det inte funnits en obestridd mästare i tungvikten sedan 1999. Då var det britten Lennox Lewis som besegrade amerikanen Evander Holyfield i Las Vegas. Det innebär att vinnaren i februari kommer att bli den första på 25 år att inneha samtliga VM-titlar. En intressant detalj är att Lewis inte vann WBO-titeln 1999. Vilket betyder att vinnaren nästa år blir den första någonsin att ha de 4 sanktionerade titlarna samtidigt i tungviktsdivisionen. 

Alltså kommer det att skrivas historia i Riyadh vare sig det är Fury eller Usyk som går vinnandes ur matchen. 

Än så länge är det inte klart med alla detaljer kring galan. Underkortet är ännu inte annonserat och det vi vet ännu inte hur och var galan kommer att sändas för oss svenska tittare. Men klart är det att Saudiarabien blir en stor spelare under även det kommande kampsportsåret. 

 

 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.