Nyheter

Avstängde thaiboxaren återvände - i osanktionerad match i Bare Knuckle

november 20, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Det var flera kampsportsevenemang som ägde rum i helgen, exempelvis UFC i Las Vegas, Cage Warriors i England samt Knuckle Sports Productions (KSP) på en hemlig plats i norden – där den svenske thaiboxaren Anton Wall var en av de som fightades.

KSP:s event var dock osanktionerat event och organisationen i sig är mycket kontroversiell. Wall gick ter tuffa ronder men förlorade slutligen ett domslut efter full tid.

 

 

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ett inlägg delat av Käftsmällspodden (@kaftsmallspodden)

Detta är den första gången Wall har synts i tävlingssammanhang sedan han stängts av efter att testat positivt för otillåtna substanser i samband enligt den svenska dopingkomittén

Walls tränare René Bon Costa menade på att det var fullständigt oavsiktligt.

– Han blånekar till att han har tagit något, berättade Bon Costa för Hallandsposten. Vi har ingen aning vad det är han fått i sig och vi kan inte bevisa något.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Tvåfaldig svensk mästare i thaibxning

Wall är en mycket meriterad fighter inom striking. Han har vunnit två SM-guld i thaiboxning, ett brons i U23-VM, ett EM-silver i U23 samt två SM-guld i kickboxning.

Wall var aktuell på Muay Thai for Life 4.0 i december förra året där han mötte MMA-fightern Ebrima Faal. Det var en hektiskt men kortvarig match då Faal bröt sitt ben i den första ronden.

Läs mer

Hur ser du på att Anton Wall gick match i Bare Knuckle?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.