Nyheter

Hanna Palmqvist efter VM-vinsten: "Vet inte vad folk är rädda för"

november 28, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: IMMAF

I helgen ägde finalerna i MMA-VM rum i Tirana, Albanien. En av de svenskarna som tagit sig hela vägen till final var den tvåfaldige bronsmedaljören Hanna Palmqvist från GBG MAC. 

Efter två raka, övertygande segrar väntade ett möte med brittiska Lauren Reay, som hade imponerat många i sin frammarsch mot finalen.

Även om Palmqvist är relativt oerfaren inom A-klass-MMA jämfört med många andra som deltog i VM så var det inga problem med nerverna. 

– Det känns ju inte så annorlunda men det var kul att det gick så bra, berättar Palmqvist för Tobias Lindqvist från Maximum Sports systersida Frontkick.online. Nu hade jag min coach i min i ringhörna (Joakim Engberg) och då visste jag nästan att det skulle gå i lås.

Det blev en jämn tillställning mot två äkta topptalanger från Europa. Efter full tid var det poängdomarna som avgjorde matchen, men alla tre såg Palmqvist som vinnare. 

– Jag var ovanligt lugn men vi var livrädda för att lämna till poängdomarna, det var många konstiga domslut till höger och vänster. Gameplanen funkade men jag hatar att lämna beslutet till domarna.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Har haft svårt att hitta motstånd 

Trots sin stora framgång i IMMAF så har Palmqvist gått fler matcher utomlands än i Sverige, eftersom det är svårt att hitta inhemskt motstånd. 

Hon har nu tre mästerskapsmedaljer, två brons och ett guld, men ser också att det skulle kunna göra det ännu svårare att hitta motståndare.

– Jag tog VM brons i februari och ett EM brons i September förra året. Jag får inga matcher, jag försöker men alla tackar nej. Nu blir det inte lättare att få match. Jag har försökt i hela Europa men Nej! Jag är inte så bra, tycker jag, jag har inte gjort något enastående, men jag vet inte vad folk är rädda för. Det är jättefrusterande. Jag vill ju vara så aktiv som möjligt, jag är rätt ny i gamet och vill få mer erfarenhet.

Det är uppenbart att Palmqvist sätter skräck i sina motståndare och många har lyckats hålla sig borta – i dagsläget. 

Förr eller senare kommer dock Palmqvist fortsätta vinna medaljer i IMMAF och när hon tar klivet till proffs och prispengar står på spel kommer det bli allt svårare för hennes motståndare att undvika henne. 

Läs mer

Vem vill du se Hanna Palmqvist möta härnäst? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.