Nyheter

Israeliska fightern Haim Gozali hånar muslimska fighters: "Detta är till er"

Maximum Sports logotyp
november 15, 2023

 

By Redaktionen

Det pågående kriget i Palestina skördar nya, oskyldiga offer varje dag och trots allvaret kring konflikten valde den israeliska MMA-fightern Haim Gozali att ta en anna riktning med sin plattform. 

I ett inlägg på sina sociala medier, som numera har raderats, postade Gozali en video där han skrivit ner namnen på flera muslimska fighters på en missil – som sägs vara till för användning mot Gaza, Palestina. 

De som nämndes var Khabib Nurmagomedov, Belal Muhammad, Islam Makhachev och Khamzat Chimaev

– Detta är till er från Haim Gozali, står det på missilen. 

MMA-communityn har i stort sett sågat Gozali för sitt smaklösa lätt att injektera MMA-fighters namn in i en brutal, pågående konflikt. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Har tävlat i över 20 år 

Gozali, som numera är 50 år gammal, har tävlat sedan 1998 och mötte den forne UFC-mästaren Carlos Newton i sin första MMA-match. 

Under 2016 började Gozali tävla i Bellator där han byggde upp ett matchfacit på 4-3 i organisationen med dubbla förluster mot Ryan Couture bland annat.

Sist Gozali tävlade i MMA var under 2021 då han besegrade Ilya Lupinov via submission. Sedan dess har han främst tävlat i grappling eller boxning. 

Läs mer

Tycker du Haim Gozali gick över gränsen? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.