Nyheter

Liam Pitts briljerar i VM - avancerar till åttondelsfinal via TKO!

november 20, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Liam Pitts

Den svenske stjärnan Liam Pitts var nyligen aktuell för sin första vända med det svenska MMA-landslaget under årets VM i Tirana, Albanien. 

Pitts ställdes mot Team Bulgariens Gancho Ivanov i sin första match i bantamviktsturneringen. 

Pitts inledde fint på fötterna med bra bensparkar och fick sedan en nedtagning mot buren. Med kontroll av positionen lät Pitts slagen hagla mot sin motståndare och avslutade ronden i full mount. 

I den andra ronden pressade Ivanov framåt med blev omedelbart nedtagen. Pitts hade återigen full kontroll över sin motståndare på mattan och tog sig till mount än en gång. 

Det är Team Tajikistans Buzurgmehri Saifullozoda som väntar Pitts i åttondelsfinal.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Liam Pitts inför VM i MMA: ”Taggad”

Maximum Sports talade med Pitts inför debuten i landslaget – något han såg fram emot. 

– Det känns kul att få representera Sverige, det känns bra! Vi är inne i förberedelserna, jag är taggad, berättar Pitts. Det känns jävligt kul att få representera Sverige.

Som stolt representant av Allstars Training Center så har Pitts radat upp ter raka segrar sedan sin MMA-debut. I sina två senaste matcher har han besegrat Enes Ahmemulic och Andreas Forsberg i oerhört starka prestationer. 

Trots sin unga ålder har Pitts dock redan proffs-MMA i tankarna. 

– Det blir ju proffs snart, 100%, men vi får se vad som kommer efter [landslaget], det kan vara proffs, det kan vara fler amatörmatcher, vi får se! Jag skulle säga att allt är lite uppe i luften just nu, men jag debuterar som proffs inom en snar framtid.

Läs mer


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.