Nyheter

Malmöfenomenet Ali Al-Jasim dominerar - vinner titeln i Fight Star Championship!

november 20, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan Romare

I helgen tog Malmös Ali ”The Alligator” Al-Jasim sig till England för att tävla om bantamviktstiteln i Fight Star Championship!

Det var den obesegrade karatefightern Brennan Gait som stod för motståndet i ett möte mellan två topptalanger. Gait var inför mötet den femterankade bantamviktaren i A-klass i Storbritannien, med ett matchfacit på 7-0. 

Gait lyckades dock inte behålla nollan i förlustkolumnen. 

Al-Jasim förde matchen och var mer effektiv i nästan varje avseende. Efter fem fulla ronder tilldelades Al-Jasim ett solklart enhälligt domslut med siffrorna 50-45, 49-46, 50-45. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Börjar träna med Israel Adesanya härnäst

Efter denna segern väntar något utöver det vanliga. 

Redan denna veckan kommer Al-Jasim att bege sig till Nya Zeeland för att träna på City Kickboxing. Det är landets i särklass bästa MMA-gym och har producerat supertalanger som Israel Adesanya, Brad Riddell, Kai Kara-France och Dan Hooker, med flera. 

För Al-Jasim, som har en bakgrund inom taekwondo, lär gymmet passa som handen i handsken och han lär ha hittat ett bra hem för sitt SM-guld och bantamviktsbälte. 

Läs mer

När tror du Ali Al-Jasim tar klivet till proffs?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.