Nyheter

VM i MMA 2023: Dag 4 - Tre svenskar till final!

november 23, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

VM i MMA äger rum i Tirana, Albanien och det svenska landslaget hade flera som tävlade under semifinalerna på dag fyra!

Först ut var VM-silvermedaljören; Allstars Rafael Kveldstad som ställdes mot Ukrainas Yaroslav Shulha. Kveldstad fastnade snabbt i en giljotin vid ett nedtagnignsförsök men kontrade med en Von Flue Choke som tvingade motståndaren att klappa.

Nu kommer Kveldstad möta Tjeckiens Tagir Machmudov i final för andra gången. Förra året förlorade Kveldstad ett kontroversiellt delat domslut i final mot Machmudov i VM 2022. 

Sedan var det dags för Millie Eriksson som ställdes mot finska Sani Brannfors i en returmatch från tidigare i år där svenskan förlorade ett jämnt domslut.

Eriksson såg bra ut på fötterna och fångade en spark för att få ner matchen till mattan där hon straffade finskan med slag. De ställde sig sedan upp och hamnade i clinch där Eriksson träffade med hårda knän. Brannfors hann slutligen få en nedtagning men åstadkom inte särskilt mycket med positionen. 

Brannfors fick en snabb nedtagning och gjorde ett mycket bättre jobb med att kontrollera Eriksson på marken. Finskan tog ryggen och jagade med en rear naked choke som Eriksson tappert försvarade i drygt halva ronden. 

Eriksson gjorde bra inledningsvis med bra striking men Brannfors sökte nedtagning men Eriksson lyckades med ett utmärkt höftkast, lät slagen hagla från side controll och tvingade domaren att stoppa matchen. 

Eriksson kommer möta Brasiliens Josiane Oliveira i final. 

Hanna Palmqvist från GBG MAC har vunnit två brons i IMMAF och siktade på att kamma hem ett guld i år. I vägen stod dock Team Englands Chloe Gowen.

Som den längre fightern använde Palmqvist sin räckvidd för att hålla sin motståndare på utsidan och träffade flertalet gånger med sin hårda raka höger. Gowen försökte ta ner matchen till mattan och fick topposition.

I den tredje ronden var bägge fighters trötta men Palmqvist gjorde ett lysande jobb med sin striking och lyckades använda sitt nedtagningsförsvar för att få egen toppostion.

Efter full tid gav alla tre domare Palmqvist två utav tre ronder och hon går därmed vidare till final där hon möter Lauren Reay från England. 

Efter att ha avancerat via walkover tre gånger i rad så var Fighter Centres Sahand Shokohi redo att fightas och fick ingen enkel första match då han ställdes mot den asiatiska mästaren Akrom Uzakov

Shokohi fick en tidig nedtagning men Uzakov vände positionen och hamnade på topp. I den andra ronden träffade Uzakov med en hög spark medan Shokohi var på väg in. Shokohi gjorde sitt absolut bästa på att försöka ta sig in i matchen igen men blev pepprad med slag och slutligen knockad. 

Efter två starka prestationer var Allstars Najib Adams Morlah redo för en tuff utmaning i form av Alik Domnich – asiatisk mästare och bronsmedaljör i VM förra året. 

Herrarna hamnade snabbt i en vild slagväxling där Domnich fick en enrejäl krok som sänkte och avslutade Morlah tidigt. 

Göteborgaren Astrid Vikgren briljerade igår mot Team Polen och var på kollisionskurs med Brasiliens Guilliany Perea – som vann VM-silver förra året. 

Perea gick snabbt på en nedtagning och träffade med slag medan hon höll topposition hela ronden. Tidigt i den andra ronden träffade Perea med ett hårt slag som skakade Vikgren, Perea följde upp med flera slag som sänkte svenskan och avslutade matchen. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

VM i MMA 2023: Svenska resultat

  • Damers bantamvikt: Millie Eriksson (Sverige) besegrade Sani Brannfors (Finland) via TKO (slag), rond 3
  • Damers flugvikt: Hanna Palmqvist (Sverige) besegrade Chloe Gowen (England) via enhälligt domslut
  • Bantamvikt: Akrom Uzakov (Tajikistan) besegrade Sahand Shokohi (Sverige) via knockout (uppercut), rond 2
  • Lätt tungvikt: Alik Domnich (Kazakstan) besergade Najib Adams Morlah (Sverige) via knockout (krok), rond 1
  • Mellanvikt: Rafael Kveldstad (Sverige) besergade Yaroslav Shulha (Ukraina) via submission (von flue choke), rond 1
  • Damers stråvikt: Guilliany Perea (Brasilien) besegrade Astrid Vikgren (Sverige) via knockout (slag), rond 2

Läs mer


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.