Nyheter

William Swärd inför titelförsvaret: "Nu tillhör jag toppen"

november 29, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

I en av de mest framemotsedda matcherna på Wolf Fight Promotion (WFP) 9 kommer den regerande lättviktsmästaren i A-klass, William ”Laser” Swärd, att göra sitt första titelförsvar. 

Swärd vann sin titel, samt fjärde raka match i WFP, efter att ha avslutat Joel Jensen via TKO i den andra ronden. Den matchen skedde i slutet på september i år, men ”Laser” var ändå sugen på en snabb återkomst till buren. 

– Jag tog inte så mycket skada, så min kropp kändes bra och jag är i bra form, berättar Swärd i intervju med Maximum Sports systersida Frontkick.online. Jag hoppade på träningsläger direkt. Wolf frågade om jag var intresserad av att tävla i Kalmar och frågade om Benjamin och jag sa ”ja” direkt.

Det är inte vilken fighter som helst som utmanar om titeln, men Benjamin Hajijan – svensk mästare i brottning och A-klass-MMA!

Det är utan tvekan en av, om inte den allra, tuffaste motståndarna Swärd ställts mot. Samtidigt så är det en utmaning han välkomnar med glädje. 

– Det kommer bli jävligt kul. Den har fått lite hajp och mediabevakning, många skriver till mig. Han är ju en grym fajter, inget snack om saken. Hans meriter talar för sig själva.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Nu tillhör jag toppen i Norden i amatör-MMA”

I veckan blev det även klart att Swärd signat med managementbolaget Viracci Sports Management – grundat av Käftsmällspoddens Andres Viracca.

Med den enorma backningen som det medför är Swärd redo för att inte enbart ta del av den svenska MMA-scenen, men även att ta över. 

– Jag tror jag kan ta ett nästa steg i karriären. Nu tillhör jag toppen i Norden i amatör-MMA och nästa höst tar jag klivet över till proffs, men nu är målet målet att försvara bältet. Jag är i en bra plats i karriären nu, träning, klubben, allt känns bra och jag har bra momentum nu, därför jag tog matchen i Kalmar.

I dagsläget har Swärd inofficiellt redkordet för flest avslut i WFP med fyra raka segrar på TKO och med lättviktsbältet runt midjan börjar han sticka ut som en av organisationens ansikten utåt.

Swärd hoppas på att det leder till en framtida match på hemmaplan i Växjö. 

– Jag hoppas vi ska få till en gala i Växjö, hösten 2024. Växjö är en riktig sportstad och har alla förutsättningar att göra den bästa Wolf-galan hittills. Växjö Titans är drivande och vi har god kontakt med kommunen.

Faktumet att Swärd funnit så mycket framgång tränandes på en så relativt liten klubb utanför Sveriges större städer är onekligen imponerande. Swärd har lyckats etablera sig som en toppfighter i Norden utan att behöva flytta till Stockholm och lämna sin hemstad.

Enligt Swärd så bottnar framgången i ett aktivt utbyte med andra klubbar. 

– Vi är en ideell förening och inte så många tävlande, vi jobbar med de verktyg vi har. Vi har ett bra samarbete med Johan Åkerberg. Vi har ju format mina camps kring mig, och jag åker iväg och sparras på olika klubbar i Köpenhamn, Stockholm, Halmstad, jag känner inget behov att flytta nånstans.

Slutligen vill Swärd dela ut en ros till en av sina nya samarbetspartners.

– Jag vill tacka Björn på RDX vi har inlett en samarbete med, vi använder deras produkter i träning och på tävlingar.

Swärd har verkligen lyckats skapa ett namn för sig själv under de senaste åren. Han ställs inför vad många ser som sitt livs tuffaste motståndare men vid seger och den nya backningen VSM ser framtiden onekligen ljus ut för Swärd – som är redo för att hugga ner motståndet.

Läs mer

Behåller William Swärd lättviktstiteln efter WFP 9? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.