Nyheter

Dominant Anthony Joshua stoppar Otto Wallin

december 24, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Otto Wallin Anthony Joshua

En av årets största boxningsgalor ägde rum i natt i Saudiarabiens huvudstad Riyadh. Två europeiska topptungviktare kolliderade i huvudmatchen när den brittiske OS-guldmedaljören Anthony Joshua tog sig an svenske tungviktshoppet Otto Wallin

Joshua har haft en skakig tid i boxning på sistone med ett matchfacit på 3-3 i sina sex senaste matcher, medan Wallin äntrade matchen med en sex matcher lång vinstsvit. 

Den första ronden var jämn och de båda rivalerna kände mest på varandra. I andra ronden höjdes tempot och Joshua landade fina raka kombinationer mot kroppen och huvudet.

I den femte ronden träffade Joshua med en kombination som skakade Wallin rejält, men svensken lyckades överleva ronden ut.

Wallins hörna hade dock sett nog och matchen stoppades mellan femte och sjätte ronden, och Joshua stod som vinnare via TKO.

Wilder förlorade ensidig fight

Knockoutkungen Deontay Wilder fick se sig besegrad i den delade huvudmatchen mot Joseph Parker. Den forne mästaren Wilder hade inte mycket att sätta emot Parker som dominerade varje rond.

Galan bjöd också på en strålande prestation av WBA mästaren i lätt tungvikt, Dmitry Bivol, som besegrade Lyndon Arthur via enhälligt domslut med 120-107 på alla tre poängkort.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Otto Wallin vs Anthony Joshua: Fullständiga resultat

  • Anthony Joshua besegrade Otto Wallinvia TKO, rond fem (stopp)
  • Joseph Parker besegrade Deontay Wilder via enhälligt domslut (118-111, 118-110, 120-108)
  • WBA och IBO titelmatch i lätt tungvikt: Dmitry Bivol besegrade Lyndon Arthur via enhälligt domslut (120-107, 120-107, 120-107)
  • Daniel Dubois besegrade Jarrell Miller via TKO, rond 10 (2:52)
  • Agit Kabayel besegrade Arslanbek Makhmudov via TKO, rond 4 (2:03)
  • Jai Opetaia besegrade Ellis Zorro via KO, rond 1 (2:56)
  • Filip Hrgovic besegrade Mark De Mori via TKO, rond 1 (1:46)
  • Frank Sanchez besegrade Junior Fa via TKO, rond 7 (2:42)

Läs mer


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.