Nyheter

Liam Pitts stryper ut finnen och vinner bantamviktstiteln!

december 30, 2023

 

By Sofia Gembel

Foto: Chris Önnerby

En av de laddade titelmatcherna på AFN 4 ägde precis rum! 

Här såg vi Liam Pitts ställas mot den finska landslagsmannen Rasmus Vauhkonen i ett bantamviktsmöte!

Matchen började med stående strinking. Sedan gick Pitts för nedtagning, och dom tog matchen till gallret där vi fick se grappling mellan männen. Pitts tog snabbt ett stabilt grepp runt Vauhkonen, som fick finnen att tapa ut.

Pitts vinner via submission (rear naked choke) efter 1 minut och 11 sekunder in i första ronden, och han är nu den nya bantamviktsmästaren! 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Sveriges landslagsrepresentant vs. Finlands landslagsrepresentant

Pitts kommer från sin senaste prestation när han var i Albanien och representerade Sveriges landslag i MMA i VM. Han började starkt där han vann över Gancho Ivanov från Bulgarien. Tyvärr gick han bara en match under VM, då han inte hade tillgång till bastu som resulterade i att han inte klarade av vikten för att fortsätta delta i turneringen.

Innan Pitts representerade Sverige i MMA, såg vi honom på AFN 2 som ägde rum i augusti i år. Här mötte han och besegrade Andreas Forsberg via submission (rear naked choke) i andra ronden.

Vauhkonen är en meriterad fighter, och även han var i Albanien och representerade Finlands landslag i MMA. Han har tidigare vunnit tre guldmedaljer i finska mästerskapen i judo, samt tre guldmedaljer i finska mästerskapen i MMA. 

Läs mer

 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.