Nyheter

De bästa svenska thaiboxningsmatcherna 2023

december 28, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

Det har varit ett fantastiskt år för svensk thaiboxning på alla möjliga fronter och nu är det dags att lista alla årets bästa matcher! Både inhemskt och utomlands har svenska thaiboxare visat vilken hög nivå de håller. 

Maximum Sports har nu tillsammans med systersidan Frontkick.online rangordnat de femton bästa svenska thaiboxningsmatcherna! 

Läs mer: De 20 bästa svenska MMA-matcherna år 2023

15: Livia Malmborg Nygaard vs Emilia Koivisto – SM 2023 

Den första kvaldagen av SM i thaiboxning 2023 bjöd på en av de bästa matcherna från turneringen när veteranen Livia Malmborg Nygaard ställdes mot den stigande talangen Emilia Koivisto. 

I en underhållande, teknisk, rapp uppvisning av toppklassig thaiboxning stod Nygaard slutligen som segrare efter full tid. 

14: Amir El-Dakkak vs Max Elo – STHLM Fight Night

Två lovande talanger rök ihop i en av de mest framemotsedda matcherna på STHMLM Fight Night tidigare under 2023. Max Elo och Amir El-Dakkak möttes i en spännande match där bägge fighters visade mycket. 

Matchen blev lika kortvarig som den var intensiv och underhållande där Ek-Dakkak fann TKO-avslutet i rond två.

13: Emilia Koivisto vs Laura Canon 

Huvudnumret på STHLM Fight Night 2 bjöd på en internationell kamp mellan Sverige och England nr Emilia Koivisto mötte Laura Canon.

Den första ronden var något avvaktande men tempot började sedan höjas rejält. Koivisto träffade sedan med en kombination som sänkte britten. Cannon kom tillbaks starkt i den tredje ronden men Koivisto fortsatte stegra och kammade hem domslutet efter full tid. 

12: Anton Sjöqvist vs Dalian Dawoody – MTFL 5

Det var mycket på spel i trilogimötet mellan Anton ”Pain City” Sjöqvist och Dalian Dawoody – nämligen alla pengarna. Herrarna hade mötts två gånger tidigare och ställningen var 1-1, därför bestämde de att vinnaren av det tredje mötet skulle få bägges löner. 

Det var spänt och jämnt inledningsvis där bägge fighters träffade med bra tekniker. Sjöqvist började dock sakta hitta kontringarna som fick Dawoody ur balans och matchbilden ändrades gradvist. 

Slutligen stod Sjöqvist som segrare i en mycket underhållande match. 

 11: Jonathan Larsson vs Nils Olsson – STHLM Fight Night 

Inför denna matchen på STHLM Fight Night var den etablerade veteranen Jonathan Larsson storfavorit mot Nils Olsson. 

Fansen chockades dock när Olsson bjöd på tufft motstånd och tvingade Larsson att gräva djupt. Det blev ingen skräll, då Larsson slutligen fick med sig domslutet, men det blev en underhållande rökare och en av galans bästa matcher. 

10: Vilda Ekhorn vs Vanessa Romanowski – STHLM Fight Night 

Två extremt lovande talanger möttes på STHLM Fight Night när Vilda Ekhorn och Vanessa Romanowski ställdes mot varandra. 

Det började jämnt men Ekhorn tog sedan över, öppnade ett sår på sin motståndare och stod även för en sänkning i den tredje ronden. 

9: Emil Näsman vs Elliot Jarälv – STHLM Fight Night 2

I en av de utan tvekan mest framemotsedda och hajpade matcherna på STHLM Fight Night 2 ställdes Emil ”Fucking” Näsman mot Halmstads Elliot Jarälv.

I den andra ronden blev Näsman sänkt och fick en räkning – men vägrade ge sig. Herrarna fortsatte att utbyta slag som fick igång publiken rejält. 

De gick tiden ut i ett galet spektakel där Näsman slutligen segrade via delat domslut i en match där alla lämnade byggnaden som segrare. 

8: Freddy Castro Gonzalez vs Superman Banchamek – Rajadamnern World Series

Vilken match! Det svenske stjärnskottet Freddy Castro Gonzalez gick match mot sin kanske mest meriterade motståndare hittills: Superman Banchamek. 

Veteranen och oddsfavoriten Banchamek inledde starkt med två sänkningar. Castro visade dock varför han är så älskad av fansen genom att kämpa sig in i matchen och han var på hugget i den tredje ronden i jakt på ett avslut. 

Castro må ha förlorat ett domslut men han fann respekt och uppskattning från alla fans.  

7: Christopher Bajo vs Sixten Larsson – MTFL 6

Denna matchen mellan Malmö’s Christopher Bajo och Borås Sixten Larsson var strax innan finalen i allsvenskan mellan Malmö FF och Elfsborg och stämningen under denna thaiboxningsmatchen var minst sagt laddad. 

Larsson inledde starkt, fick en sänkning och öppnade upp ett sår i pannan på sin motståndare med en hård armbåge. 

Bajo vägrade dock ge sig, knäade sig in i matchen och började sakta men säkert ta över. Larsson blev skakad men lyckades hålla sig kvar. Slutligen Vann Bajo ett domslut i en av de bästa matcherna på MTFL 6. 

6: Javad Vahid Rezah vs Sam Wingqvist – Zone Pro League 6

Matchen mellan Javad Vahid Rezah och Sam Wingqvist var en laddad returmatch. Rezah hade vunnit det första mötet men Wingqvist hade utvecklats markant sedan dess. 

Det är alltid underhållande att se Rezah tävla och Wingqvist var en utmärkt danspartner som matchade sin motståndares intensitet. 

Det blev en underhållande, explosiv match som var otroligt jämn, men i slutligen segrade hemmafavoriten Rezah på domslut. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

5: Daniel Lejonstad vs Jonathan Höglund – STHLM Fight Night 2

Denna matchen vann Käftsmällspoddens bonus för bästa match på STHLM Fight Night 2 och med all rätt. 

Daniel Lejonstad och Jonathan Höglund kämpade i ett rasande tempo som ingen trodde skulle hålla tiden ut. 

Till fansens förvåning gick dock herrarna till ett domslut som Lejonstad slutligen vann. 

4: Linus Bylander vs Nasim Kazem – MTFL 5

Denna matchen kan beskrivas som Göteborgs blodbad med tanke på hur kanvasen och thaiboxarna såg ut efteråt. 

Nasim Kazem har pannben som få och kommer i stort sett aldrig ta ett steg bakåt – varför ens göra det när han kan köra sin patenterade ”Matrix-lean”? Han pressar framåt och överväldigar sin motståndare.

Bylander är en tekniker av brutalitet och träffade med en vass armbåge som fick blodet att spruta. 

Matchen påminde om en Purge-film med tanke på hur mycket blod och action fansen bjöds på. 

Bylander vann slutligen ett enhälligt domslut i matchen som stal showen. 

3: Smilla Sundell vs Allycia Rodrigues – ONE Fight Night 14

Hittills har svenska Smilla Sundell gått från klarhet till klarhet i ONE och satte även rekordet som den yngsta titelhållaren vid endast 17 år gammal! 

I hennes titelförsvar mot Allycia Rodrigues fick dock den unga svenskan gräva djupt. Sundell blev träffad i den första ronden men visade sedan varför det är hon som har titeln, etablerade sin rytm och fann avslutet i den tredje ronden.

2: Zvonimir Kralj vs Hassan Oseini – MTFL 6

Under kaoset som pågick beskrevs tungviktsdrabbningen mellan Zvonimir Kralj och Hassan Oseini som Godzilla vs King Kong – en liknelse som utan tvekan var rimlig.

Kralj och Oseini utbytte slag som hade sänkt en tjur men fortsatte tåga framåt mot varandra i ett rasande tempo. Just när det kändes som att den enda fightern var på väg att bli avslutad vändes matchbilden direkt. 

Kralj vann slutligen ett jämnt domslut efter full tid i en match som ingen trodde skulle gå till poängdomarna. 

1: Amir El-Dakkak vs Nasim Kazem – MTFL 6

Thaiboxningsfans över hela Sverige gick loss när denna matchen annonserades. Nasim Kazem vet inte hur man fightas på ett tråkigt sätt och är en älskad publikfavorit av den anledningen. Amir El-Dakkak är en av Sveriges hetaste, stigande talanger och en kollision mellan dessa fighters bäddade för explosiv underhållning. 

Det var precis vad som levererades. 

Det blev en riktig rökare, en våldsam bergochdalbana, ett spektakel av slag, sparkar, armbågar och knän. 

Kazem vann ett jämnt delat domslut efter full tid, men svensk thaiboxning var den största vinnaren. 

Läs mer


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.