Nyheter

KLART: Supertalangen Ali Yazbeck debuterar i UAE Warriors!

januari 9, 2024

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Patrik Persson

Nu är det officiellt: Den obesegrade Malmötalangen Ali Yazbeck (4-0) kommer att debutera i UAE Warriors – Mellanösterns största MMA-organisation. 

Yazbeck kommer att ställas mot Mohamed Mamdooh (5-3) på UAE Warriors 47: Arabia 13 redan på söndag den 21 januari. Galan kan ses i sin helhet på UFC Fight Pass. 

Hittills har svenska fighters som Josefine Knutsson, Robin Roos och Khaled Laallam tävlat i UAE Warriors. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Tränar under UFC-veteranen 

Yazbeck är Europeisk Shootomästare år 2016 och har i flera år tränat under UFC-veteranen Hamid ”Akira” Corassani – som har mött bland andra Max Holloway och Dustin Poirier

Yazbeck besegrade Abbe Husein via submission i den andra ronden i sin proffsdebut på Fight Club Rush (FCR) 14 i novemebr 2022.  Därefter radade Yazbeck up ytterligare två segrar och kunde i sitt senaste framträdande, som skedde på Superior Challenge 26 i november förra året, knocka brasilianske Elves Brenner i den allra första ronden. 

Motståndaren Mamdooh är egyptier och har tävlat professionellt sedan 2013 och vann sina tre första matcher men har sedan dess upplevt blandade resultat. 

I dagsläget har Mamdooh 2-0 i UAE Warriors, senast en seger via domslut över Youness Mandor i augusti 2023. 

Läs mer

Hur går det för Ali Yazbeck på UAE Warriors 47? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.