Nyheter

Liam Pitts avslöjar - Då tar han klivet till proffs

januari 3, 2024

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

I helgen kunde den stigande stjärnan Liam Pitts rada upp sin femte raka seger och nu har frågan börjat uppstå om när han tar klivet till proffs. 

Det var dock ingen enkel uppgift Pitts hade framför sig – han ställdes mot den trefaldige finske mästaren Rasmus Vauhkonen

Matchutgången var dock inte vad många förväntade sig, förutom Pitts själv. Vad som på förhand såg ut att bli Pitts tuffaste motståndare hittills blev snarare en av hans enklaste matcher då han ströp ut Vauhkonen med en rear naked choke redan i den första ronden. 

– Det galna är att jag förutspådde att det skulle sluta så här, berättade Pitts för Victor de Almeida efter galan. Så det är lite konstigt, det är som att jag drömmer, det gick precis som jag trodde.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Siktar på EM

Förra året tog Pitts ett stort steg i karriären som representant i det svenska MMA-landslaget i MMA-VM. Dessvärre hade Pitts komplikationer med vikten efter den första matchen och tvingades dra sig ur turneringen. 

Nu siktar han på att representera Team Sverige i de kommande Europamästerskapen. 

– Det som väntar mig är nog internationellt tävlande som EM.

Datumet för årets EM är ännu inte officiellt annonserat. 

Därefter fick Pitts frågan om när han ser sig ta klivet till proffs och även om han inte var säker på datum så ser det ut att bli i år. 

– Efter EM, tror jag.

Pitts har gått från klarhet till klarhet som A-klassfighter och allt talar för att succén kommer fortsätta när han väl kliver över till proffs. 

Läs mer

Hur tror du Liam Pitts kommer prestera som proffs? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.