Nyheter

Sam Ghoroghi klar för nordiskt derby mot Johannes Bakke på nystartade Danska galan!

januari 8, 2024

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Andres Viracca, Chris Önnerby

Göteborgaren Sam ”The Surgeon” Ghoroghi är nu klar för nästa match! Det blev klart sent under söndagskvällen att Ghoroghi kommer att åka till Danmark för att ta sig an hemmafavoriten Johannes Bakke på nystartade Unite Championship i Köpenhamn den andra mars. 

Ghoroghi vann silver i kickboxnings-SM 2019 men följde upp med att vinna guld i SM i thaiboxning följande år. 

Hittills har Ghoroghi briljerat med fina segrar i Zone Pro League och Muay Thai for Life där han bland annat slagit Sayed Mosawi och Jonathan Hammar

Bakke har också varit aktuell i MTFL där han förlorade ett domslut mot topptalangen Nicolas Bryant, han har även vunnit världstitel i Muay Thai Grand Prix. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Ny organisation som storsatsar 

Unite Championship lanserades förra året med syfte att introducerade blandade kampsportsgalor i Danmark. 

Planen är att ha blandade galor med matcher i K-1, thaiboxning och MMA samt interna feeder-galor för att förvalta talang in i organisationen som går under namnet Upcoming Fighters. 

Hittills har Unite Championship annonserat åtta galor för 2024 och har redan tecknat kontrakt med flera fighters, inklusive Rasmus Elehrs – som gjorde sin proffsdebut i Jönköping på Wolf Fight Promotion förra året. 

Läs mer

Hur går det för Sam Ghoroghi mot Johannes Bakke?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.