Nyheter

Vann på viral knockout i KSW - nu blir Krzysztof Glowacki avstängd för steroider

januari 5, 2024

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Förra sommaren kunde den forne boxaren Krzysztof Glowacki säkra en stor knockoutseger i sin MMA-debut på KSW 83 – som nu riskerar att bli ogiltigförklarad.

Glowacki ställdes mot Patryk Tołkaczewski i vad som var bägges MMA-debuter. Tołkaczewski var dock mer erfaren inom MMA och tog snabbt matchen till mattan, där han kunde avancera till full mount på strax över en minut in i den första ronden. 

Väl där såg det dystert ut för Glowacki, som var i den sämst möjliga positionen för en föra detta boxare. Just då lossade dock Glowacki iväg en slägga till slag som knockade motståndaren i en galen vändning som blev en viral succé.

Nu rapporterar Reuters att Glowacki testat positivt för steroider. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Stängs av i fyra år

Glowacki ska ha testat positivt för anabolasteroider – vilket är strängt förbjudet inom kampsport. Glowacki kommer därmed att stängas av i hela fyra år och får inte delta i något atletiskt tävlande under den tiden. 

Testresultatet är dock inte direkt relaterat till KSW-matchen. Det positiva testresultatet kom från en boxnignsmatch som Glowacki deltog i under januari 2023 – KSW 83 skedde i juni. Därför har Glowackis MMA-seger inte ogiltigförklarats – ännu. 

Det var antidopingkomissionen UKAD som tog provet och som kom fram till dopingen. Det är dock mycket möjligt att Glowackis vinst i KSW blir ogiltigförklarad om de finner bevis på otillåtna ämnen i samband med hans match mot Tołkaczewski. 

Oavsett så kommer Glowacki inte stiga in i någon boxningsring eller MMA-bur förrän 2027. 

Läs mer

Tror du vi kommer se Krzysztof Glowacki i KSW igen?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.