Nyheter

Erik Wahrolen: "Ge gubben ett lättviktsbälte!"

februari 9, 2024

 

By Sofia Gembel

Foto: Patrik Persson

Fight Club Rush’s nittonde gala äger rum om två veckor i Solna, Stockholm. En av de spännande matcherna vi kommer få ta del av lättviktsmötet där Erik Wahrolen ställs mot Baysangur Makaev.

När Maximum Sports kontaktade Wahrolen för en exklusiv intervju, delade han med sig om sina tankar och åsikter om matchen och sporten han älskar.

   – Det känns fantastiskt inför denna match! Baysangur är en tuff motståndare och även en ganska nära bekant. Vilket är speciellt, men jag kan inte tänka på det nu eftersom jag vet att han kommer förbereda sig och ge sitt allt emot mig. Jag är fullt medveten om att detta är nog min tuffaste fight.

Wahrolen var bokad för att slåss på AFN 4 i december, men var tvungen att ställa in matchen på grund av sjukdom och skador. Efter att ha gett sig själv lite tid att läka har kroppen reagerat fint, vilket märks extra mycket nu när träningen har intensifieras inför matchen på FCR. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Det är drömmen som professionell idrottsman”

En stor skillnad i förberedelserna för den här matchen jämfört med tidigare matcher är att han har bättre föresättningar tack vare sina sponsorer.

   – Jag har fått hjälp med kosten, så just nu äter jag mer än någonsin såhär nära en fight. Så energin är på en helt annan nivå nu när jag tränar, och jag har kunnat njuta och ha kul med alla förberedelserna. Det är drömmen som professionell idrottsman, och att få ha det som 41-åring är verkligen att leva en dröm.

Förra året gick Wahrolen tre matcher, och i år siktar han på fyra fajter i buren. Målet är att ta sig så långt det bara går inom sporten. 

   – Jag har planer med Battle of Botnia för deras nästa gala efter februari. Jag vill även ha fler fighter i FCR och efter denna vinst planerar jag att arrangera en stor fight och sedan kanske prata med dom [FCR] om att skapa ett lättviktsbälte för gubben, haha!

Erik avslutar intervjuen med att lyfta vikten av att MMA-fighters hjälps åt få gemene man att förstå och se den mänskliga sidan av sporten.

   – Passionen vi har, vänskaperna som skapas och hur kärleksfulla och respektfulla vi är mot varandra. Jag har en fantastisk relation till alla mina motståndare, och jag önskar att ”vanligt” folk fick se mer av det eftersom jag tror att det hade hjälp sporten att växa. Det är dags att växa upp lite och få lite mediaträning så att vi kan ta steget in i svensk mainstream, precis som MMA har börjat göra i resten av världen.

Läs mer

 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.