...
Connect with us

Exklusivt

Nicholai von Benzon: ”Kampsporten räddade mig”

Publicerat

Superior Academy 1_ Sina Qurbani vs Nicholai von Benzon
Photo: Mikael Svensson + Instagram @SnapTheMomentR

Den 14 september kommer Nicholai von Benzon att än en gång kliva in i MMA-buren då han tävlar på Superior Academy 1. Premiärgalan kommer att gå av stapeln i Fyrishov Arena i Uppsala och markerar Nicholais tredje A-klass-match.

Vägen till buren har han tagit via hästsporten, där många fortfarande känner igen honom från programmet Ponnyakuten. Han började tävla inom ridsport som nioåring men satsar sedan ett par år tillbaka fullt ut på sin MMA-karriär.

– Trots att jag slutade för över tio år sedan så satte jag verkligen mitt namn på kartan i sporten, berättar Nicholai von Benzon för Maximum Sports. Det som jag känner har hjälpt mig i övergången till MMA är mycket av balansen som krävs i alla delar. Att jag tävlat mycket och vet hur jag ska hantera mina nerver har också hjälpt.

Vägen mellan stallet och MMA-gymmet var dock långt ifrån en rak linje. En familjetragedi kom att vända hans liv upp och ner när Nicholai förlorade sin far. Depressionen höll honom i ett hårt grepp under ett par år, men sporten kom att hjälpa honom ut ur mörkret.

– Kampsporten räddade mig verkligen. Jag vet inte hur bra mitt liv skulle ha sett ut idag om jag inte blivit introducerad till MMA. För dig som är helt i botten, har ingen motivation till något och inte ser någon utväg, jag ber dig, gå på ETT enda kampsportspass. Det jag kände var magiskt och jag har inte kunnat sluta på över fyra år nu. Allt förändrades verkligen.


MISSA INTE


Superior Academy 1: Sina Qurbani vs Nicholai von Benzon

Nicholai von Benzon representerar Adrenaline Fighters och kommer att ställas mot Sina Qurbani från Kraft Kampsport. Nicholai förväntar sig en explosiv match som publiken kommer att minnas.

– Jag har lagt otroligt mycket tid på gymmet för att bygga upp min fysik och kondition efter min skada. Jag känner mig starkare än någonsin och mentalt redo för vad som helst.

– Min motståndare verkar vara en duktig stand-up fighter. Han är inte rädd för att ”banga hands”, vilket jag är taggad på! Skulle det komma till mattan vet jag med säkerhet att jag har ett stort övertag både i submission och min ground-and-pound. Men jag känner mig väldigt säker på att jag kommer att avsluta honom stående.

– Man kan förvänta sig mycket show från mig! Jag vill alltid leverera roliga matcher där mycket händer. Mycket snabbhet och luriga kombinationer som förvirrar mina motståndare.

Von Benzon bollar numera livet som nybliven pappa med drömmen om en proffskarriär. Trots att han har många bollar i luften håller han siktet inställt på fler matcher innan han kan ta steget till proffscenen.

– Resten av året vill jag klämma in så många A-klass-matcher som möjligt och få så mycket erfarenhet jag kan innan jag gör min proffsdebut.

Såhär ser Superior Academy 1 ut i skrivande stund:


Köp dina biljetter till Superior Academy 1 här!