...
Connect with us

Exklusivt

Sina Qurbani vill göra som Zlatan: ”Skapa sin egen legacy”

Publicerat

Sina Qurbani Maximum Sports MMA

Superior Academy 1-aktuella Sina Qurbani kombinerar sina universitetsstudier med en växande MMA-karriär, allt i hopp om att lämna ett avtryck i sin sport.

Den 14 september kommer han att kliva in i MMA-buren för tredje gången då han möter Nicholai Von Benzon i Fyrishov Arena. Det blir en kamp mellan två MMA-talanger som hoppas sätta sina namn på kartan och ta ett steg upp mot toppen av den växande amatörscenen i Sverige.

Det blir Qurbanis första match i år och hans tredje totalt. När han deltar i Superior Academy 1 hoppas han kunna visa upp en ny arsenal av vapen och färdigheter som han arbetat fram med sitt team på KRAFT Kampsport i Farsta, en klubb som gjort sig ett namn med flera framstående fighters.

Sina krediterar klubbens framgång till de engagerade tränarna och en seriös och praktisk inställning till träning.

– Jag har fortsatt på samma bana sedan jag tävlade sist, berättar Sina Qurbani för Maximum Sports. Jag har gått tillbaka och tightat till de delar som behövdes ännu mer. Oavsett hur matcherna slutat så har jag alltid gjort samma saker efteråt, och det är att bli bättre och ta lärdom av matcherna.

– Det finns många anledningar till att KRAFT är KRAFT, fortsätter Sina. Coacherna vi har lägger verkligen ned tid och själ i att vi yngre ska nå framgångar. Vi tränar även på ett sätt som kanske inte är så roligt, men som är det som behövs. Vi fightas, vi spelar inte fighting.

Det är denna inställning till konstant förbättring och självreflektion som Sina tror kommer att bli hans nyckel till framgång. Varje liten justering kan vara avgörande, speciellt mot en motståndare som von Benzon, som har sagt att han tänker avsluta honom när de väl möts.

– Jag vet inte så mycket om honom, förutom att han är lite äldre och säkerligen mer erfaren. Men jag litar på min träning, min utveckling och framförallt den hunger som jag har. Man kan aldrig med säkerhet säga exakt hur en MMA-match kommer att utspela sig.

– Vad som än händer så kommer jag att vara närvarande och ta det där och då. Han tror att han kommer att kunna avsluta mig stående, så jag ska ta honom till havet en sväng och visa att han inte är ”all that” trots allt. Det folk kan förvänta sig att se från mig är en skolad och strukturerad fighter med ett krigarhjärta.


MISSA INTE
Nicholai von Benzon: ”Kampsporten räddade mig”


 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Superior Academy (@superiormmaacademy)

Med blickarna mot framtiden vill Sina maximera sina möjligheter att tävla och samtidigt balansera sina studier. Han har stora ambitioner för 2024 och strävar efter att samla på sig så mycket erfarenhet som möjligt innan det blir dags att ta steget till proffsscenen.

– Jag vill hinna fightas så mycket som möjligt och samla på mig ännu mer erfarenhet, samtidigt som jag försöker få ihop det med mina universitetsstudier. Men självklart går en fight före en tenta alla dagar i veckan.

Även om vägen är lång så är målet glasklart för Qurbani, han vill lämna ett avtryck i sporten och ser den svenska fotbollslegendaren Zlatan Ibrahimovic som en inspiration.

– Jag vill nå toppen och skapa ett arv. Inte bara komma till UFC och köra någon match där. Inte så. Utan skapa ett arv som Zlatan. Man vill bli som Zlatan, skapa sin egen legacy.

Såhär ser Superior Academy 1 ut i skrivande stund:


Köp dina biljetter till Superior Academy 1 här!

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Käftsmällspodden (@kaftsmallspodden)


Följ Maximum Sports på Facebook och Instagram för de senaste nyheterna inom svensk kampsport.
Kolla även in Käftsmällspodden – vår podcast om fighting.