...
Connect with us

Senaste nytt

Ilia Topurias storebror Aleksandre Topuria klar för UFC!

Publicerat

Ilia Topuria Aleksandre Topuria UFC MMA Maximum Sports

Aleksandre Topuria gör sin lillebror Ilia Topuria sällskap i UFC, det meddelar han själv på sociala medier.

I skrivande stund finns varken ett datum eller en motståndare klar för 28-åriga Topuria, som är ett år äldre än den regerande fjäderviktsmästaren. ”El Conquistador” Aleksandre Topuria har ett matchfacit på 5-1 och hans matchfacit sträcker sig till 2015 då han gjorde sin MMA-debut.

Av sina fem segrar har han avslutat alla sina motståndare, två via submission och tre via TKO/KO. Han blev själv knockad 2015 och tog därefter ett långt uppehåll. Han återvände till tävlan 2021 och har sedan dess tre raka segrar.

– Som många av er vet var mitt mål och min personliga utmaning under många år att se min bror vinna världsmästarbältet, skrev Aleksandre Topuria på sin Instagram. Jag positionerade mig som hans tränare och tack och lov uppnåddes det målet. Jag är stolt och tacksam över min brors prestation, och nu är det dags att försvara det och naturligtvis kommer jag att vara där.

– Samtidigt, i mitt sinne och hjärta, har min önskan att slåss på frontlinjen aldrig försvunnit, det är därför jag aldrig har slutat göra det, men den här gången kommer det att vara i den största ligan i världen. Jag vill låta er veta att jag officiellt har skrivit på kontraktet med Ultimate Fighting Championship. Sist men inte minst vill jag tacka alla människor som har varit med på den här resan, de som syns och de som inte syns.


MISSA INTE


Ilia Topuria är för närvarande planerad att försvara sitt fjäderviktsbälte i huvudmatchen på UFC 308 i Abu Dhabi, där han möter Max Holloway den 26 oktober. Det blir hans första titelförsvar sedan han knockade Alexander Volkanovski och vann titeln i februari.